artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vass Jenő Óvoda és Bölcsődében a 2019/2020. nevelési évre vonatkozóan az óvodai beiratkozás rendje az alábbiak szerint került meghatározásra.

Az óvodai felvétel jelentkezés alapján történik. Az óvodába a gyermek harmadik életévének betöltése után vehető fel. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. A szülő kérelmére a jegyző - az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével - a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja. , gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes . A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett, az óvodával jogviszonyban álló gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét a jövőben külföldön teljesíti, előzetesen köteles értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

Az óvodai beiratkozás időpontja:

  1. április 24-25. (szerda, csütörtök), 8.00-16.00 óráig

 Az óvodai beiratkozás helye:

Beiratkozni a Vass Jenő Óvoda és Bölcsődében  (cím: 4100 Berettyóújfalu, Radnóti  utca 2., tel.: 54/402-194) Gálné Tóth Klára intézményvezetőnél lehet.

A beíratáshoz szükséges közokiratok, dokumentumok:

- a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány,

- a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai felvételét is biztosítja, valamint magyar nyelvű nemzetiségi nevelést is biztosít.

Az óvodai beiratkozás nem jelenti egyúttal az óvodába történő felvételt is.

Az intézményvezető az óvodai felvétel tárgyában hozott döntést 2019. május 17-ig postai úton küldi  meg az érintettek részére. A szülő, amennyiben azt az óvodai beiratkozás napján kéri, elektronikus úton értesítést kap a gyermeke óvodai felvételével kapcsolatban hozott döntésről. Az óvoda köteles az óvodaköteles gyermeket fogadni a lakóhelye (ennek hiányában tartózkodási helye) szerinti körzet tagóvodájában, körzeten kívül a szabad férőhelyek esetében van lehetőség a kért tagóvodába való felvételre. A szülő az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés kézhezvételét követő 15 napon belül Berettyóújfalu Város Jegyzőjének címzett, de a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjéhez, érdeksérelemre hivatkozással benyújtott jogorvoslati kérelmet terjeszthet elő.

 

 

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments