artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

„Minden tavasznak van egy kitüntetett napja, ami minden más tavaszi napnál fényesebb. Mikor a napsugár még csiklandóbban játszik a tarkón, mikor a szellők még huncutabbul fütyülnek, mikor a kikelet ritmusára még veszélyesebben ver a szív…”

Iskolánk, a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hétköznapjai között ilyen kitüntetett ünnepnap volt 2019. március 30. Ekkor rendeztük meg – nem a hagyományos időpontban, de megszokott hagyományainkat követve – a 18. Rákóczi bált. - Teberánné Körtvélyesi Éva írása KÉPGALÉRIA

Rendezvényünket a 130 vendég mellett megtisztelte jelenlétével Muraközi István polgármester úr is.

Az évről évre visszatérő baráti – szülői közösség tagjai igazi meglepetéssel készültek számunkra: jelmezbe öltözve érkeztek, ezzel is hozzájárulva az egész estre jellemző vidám, jó hangulathoz, a felhőtlen szórakozáshoz, tökéletes kikapcsolódáshoz.

A kellemes tavaszi időben érkező vendégeket az épületbe lépve az eseményhez méltó látvány fogadta. Az erre az alkalomra eredeti funkcióját vesztett, bálteremmé varázsolt aulát és tornatermet – mint már évek óta mindig – most is Szító Márta öltöztette különleges ünnepi díszbe.

Az ízletes és bőséges minden igényt kielégítő, a kívánságok figyelembe vételével többféle választási lehetőséget biztosító vacsoráról az 1. Sz. Kisvendéglő, az éjféli töltött káposztáról iskolánk mesterszakácsa, Kádár József gondoskodott. A táncparkettet benépesítő, mindenkit táncra késztető zenét Rácz István biztosította. A felejthetetlen pillanatok felidézését lehetővé tevő videofelvételt idősebb Kari Sándornak, a jóleső érzéseket keltő és olykor mosolyt fakasztó fotók elkészítését Kari Sándor intézményvezető-helyettesnek és feleségének, Kariné Kordás Mártának köszönjük.

 18. Rákóczi Bál 0618. Rákóczi Bál 07

19 órakor, a köszöntő italok elfogyasztását követően, Ráczné Vetési Enikő intézményvezető asszony üdvözlő szavai után Muraközi István polgármester úr nyitotta meg a 18. Rákóczi bált.

A bálozó közönség szórakozását – szokásainkhoz és hagyományainkhoz híven – most is színvonalas műsor biztosította.

A jó hangulatot a Berettyó-parti Seniorok Tánccsoport fellépése alapozta meg, majd a – már állandó fellépőnek számító – Peszterce szabadidő néptáncegyüttes Szilágysági táncok című produkciójának tapsolhatott a lelkes közönség.

A vacsora után iskolánk tanulói álltak a képzeletbeli színpadra. Török Laura gyönyörű énekhangja és Gál Petra erre koreografált akrobatikus tánca hatalmas sikert aratott, és könnyeket csalt a meghatódott bálozók szemébe.

 18. Rákóczi Bál 0818. Rákóczi Bál 10

Tehetséges diákjainkat ismét a Peszterce szabadidő néptáncegyüttes követte, Táncok Nyugat-Dunántúlról című előadásukat – melyet a Rákóczi bálra tanultak, és itt adtak elő első alkalommal – lelkesen és nagy tapssal fogadta a közönség.

A műsorszámokat az elmaradhatatlan és a vendégek részéről kíváncsi izgatottsággal várt tanári produkció zárta. Az iskola vállalkozó kedvű pedagógusaiból minden évben újra megalakuló alkalmi tánckar a Dirty Dancing című film betétdalára koreografált táncot mutatott be a meglepett, lélegzetvisszafojtva figyelő bálozóknak – a már „megszokott” hatalmas sikerrel. Az előadás nem jöhetett volna létre Kártikné Prágay Zsuzsanna nélkül, aki évek óta kitalálja, megálmodja… majd lelkes, kitartó munkával igazítja lépéseinket.

A műsorszámok után benépesült a táncparketté változott aula, és kezdetét vette a vidám, jó hangulatú mulatozás.

 18. Rákóczi Bál 1118. Rákóczi Bál 13

Az önfeledt szórakozást csak a tombolahúzás szakította félbe egy-két szusszanásnyi időre. A sok-sok felajánlásnak köszönhetően az idei sorsolást is két „felvonásban” tartottuk meg, így tovább tartott a tombolatulajdonosok izgalma is, hogy sikerül-e megnyerniük egy-egy értékesebb tárgyat, esetleg a fődíjak valamelyikét. A három legszerencsésebb nyertes egyike, egy kosárnyi – több millió forintos nyeremény lehetőségét magában rejtő – kaparós sorsjeggyel lett gazdagabb, illetve egy-egy fő Gyulán, valamint Demjénben eltölthető kétszemélyes wellness-hétvégén kapcsolódhat ki.

A tombolasorsolás első szakasza után ismét egy tehetséges diákunk, Németh Marietta (aki ekkorra érkezett haza egy minősítő versenyről) hangja töltötte be a termet, nagy sikert aratva a közönség soraiban.

A töltött káposzta elfogyasztása után ismét a táncos kedvű és lábú vendégek vették birtokba az aulát. A vidámságot, jó hangulatot az „időugrás”, a közben végrehajtott óraátállítás sem zavarta meg.

 18. Rákóczi Bál 1718. Rákóczi Bál 16

A legkitartóbb bálozókat, hajnali öt órakor – iskolánk ajtaján kilépve – a közelgő reggel derengő fénye és vidám madárcsicsergés köszöntötte.

Reméljük, vendégeink közül mindenki nagyon jól érezte magát, egy kellemes hangulatú, vidám estét, éjszakát töltött felhőtlenül szórakozva a Rákóczi bálban.

A visszajelzések, az est folyamán tapasztalt jó hangulat alapján elmondhatjuk: a közös munka megérte a befektetett munkát, a szervezést, az izgalmakat…

Köszönjük a támogatást, segítséget mindazoknak, akik felajánlásaikkal, közreműködésükkel hozzájárultak a 2019-es Rákóczi bál sikeréhez.

Bízunk benne, hogy egy év múlva valósággá válik a reményünk, újra találkozunk: „Jövőre, veletek, ugyanitt!”

You have no rights to post comments