artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Országos roadshow-t indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarákkal együttműködve a szakképzés népszerűsítésére. Virtuális valóság kamion várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, hogy megismerkedhessenek a különböző szakmák szépségeivel. Az 52 települést érintő roadshow Hajdú-Bihar megye három városába, Hajdúböszörménybe, Püspökladányba és Berettyóújfaluba is ellátogat. Berettyóújfaluban április 3-án találkozhatunk a kamionnal, ahol a város három általános iskolájának 240 tanulója ismerkedhet a szakmákkal a Berettyó Kulturális Központ (Rendezvényház) melletti téren (4100 Berettyóújfalu, Szent István tér 11.).

A virtuális valóság kamionban VR-eszközök segítségével a résztvevők kipróbálhatják az őket leginkább érdeklő szakmákat, így belebújhatnak akár egy autószerelő, egy női szabó, egy kőműves vagy egy pincér bőrébe. A való világba visszatérve a fiatalokat a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara további érdekes programjai várják. A Kamara szervezésében hegesztő és autófényező szimulátorokat próbálhatnak ki, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum iskoláinak köszönhetően számos szakmával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Így 3D nyomtatóval nyomtathatnak, kovácsolhatnak, árulhatnak, festhetnek, robotot programozhatnak, vagy akár házat építhetnek, de részt vehetnek a babaklinika működtetésében is.

Az eseményen résztvevő diákok ajándékot kapnak a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától, valamint megpörgethetik a Szakmavilág szerencsekerekét is, amelyen ajándéktárgyakat nyerhetnek.

Elsőként március 29-én Hajdúböszörménybe gördül be a Szakmavilág lila kamionja. A Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház melletti térre (4220 Hajdúböszörmény, Bocskai István tér). A HBKIK szervezésében hat általános iskolából 240 hetedik osztályos tanuló vesz részt a rendezvényen.

Április 1-jén Püspökladányban négy általános iskola 230 pályaválasztó diákja lesz jelen a Városi Sportcsarnok melletti parkolóban és Sportcsarnokban. (4150 Püspökladány, Petőfi utca 69.)

A megyénkben utoljára április 3-án Berettyóújfaluban találkozhatunk a kamionnal, ahol a város három általános iskolájának 240 tanulója ismerkedhet a szakmákkal a Berettyó Kulturális Központ (Rendezvényház) melletti téren (4100 Berettyóújfalu, Szent István tér 11.).

Idén a szülőkre is gondoltunk. Rendhagyó szülői értekezleteket szervezünk, melyre a pályaválasztó diákok szüleit várjuk.  A  szülői  értekezletek  első  megyei  helyszíne  Berettyóújfalu,  ahol  április  9-én, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába várjuk az érdeklődő szülőket. Többek között olyan kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők, hogy hogyan támogathatják gyermeküket a pályaválasztásban, kihez érdemes segítségért fordulni, milyen forrásból érdemes tájékozódni? Hogyan találhatják meg gyermekeik a hozzájuk leginkább illő szakterületet?

Hisszük, hogy abban lehetsz igazán sikeres, amiben jó vagy és kiteljesedhetsz!

További információ a Szakmavilág roadshow-ról: https://szakmavilag.hu/kamionos-roadshow

További szakmai információ:

Jeneiné Zsula Ildikó pályaorientációs tanácsadó Telefon: +36 52 500 737

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hajdúböszörményi helyszín esetén:

Fehér-Kuhár Kitti

területi irodai munkatárs Telefon: +36 20 268 0611

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Püspökladányi helyszín esetén:

Daróczi Anikó

területi irodai munkatárs Telefon: +36 20 268 2445

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Berettyóújfalui helyszín esetén:

Szabó Andrea

területi irodai munkatárs Telefon: +36 20 265 5989

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

You have no rights to post comments