artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint arról korábban hírt adtunk, Juhász Erika ötletgazda kezdeményezésére, és Berettyóújfalu Város Önkormányzatának támogatásával két darab ételosztó szekrény került kihelyezésre városunkban, melyek a mai naptól várják mind az ételt adni, mind az ételt kapni szándékozó berettyóújfalui lakosok látogatását. 

A szekrények - amelyek Berettyóújfaluban az OTP főbejáratával szemben, illetve Berettyószentmártonban a Posta épületében kaptak helyet - a mai nap reggelén az első körben adományozók jóvoltából feltöltésre kerültek, majd Majláth József református lelkész Isten áldását kérte a karitatív akcióra, annak minden szereplőjére, támogatójára, segítőjére.

Akik azonnal csatlakoztak az akcióhoz, és a segítségükkel ma reggel feltölthettük a szekrényeket: Nagyi pékség,Stella Pékség, Bozsányi Zsuzsanna, 2 nagyon jószívü anonim segitő és az ötletgazda, Juhász Erika.

Akik eddig támogatásukról biztosították a kezdeményezést: Bàràndi Pékség, Kiscipó Pékség, Enikő Ajándék, Trendy Divat, Zöldségbolt-József A. lakótelep üzletsor, Törökné Marika - Sütemény Édességbolt piac, Katalin Motel, Beki pékség, Kisvendéglő, Gyros Grillbár, KÖSZI és számos anonimitást kérő magánember. (A lista folyamatosan bővül!)

A már országosan elterjedt kezdeményezés alapgondolata: Többször elfordul minden háztartásban, hogy több pékárut, joghurtot vagy egyéb élelmiszert vásárolunk, mint amit a család elfogyaszt! Sajnos sokszor kerül ilyen esetben az étel a szemetesbe! Ha egy picit előre gondolkodunk és nem várjuk meg amíg megromlik, akkor azt az élelmiszert más még jóízűen elfogyasztja! Ezzel nem termelünk szemetet és segítünk azoknak, akiknek valamilyen okból nem jut megfelelő mennyiségű étel!

Kérlek te is gondolkodj előre! Segítsünk együtt, mert segíteni jó!

A kezdeményezés hosszútávú, sikeres működéséhez várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vállalnák a szekrények ellenőrzését, tisztán tartását, illetve szükségünk lenne olyan helyi zöldségesek, pékségek, éttermek, kisebb boltok támogató együttműködésére, akik szívesen felajánlanák megmaradt termékeiket. 

Az akcióról bővebben EZEN a linken olvashat, ha szeretne részt venni a kezdeményezésben, vagy nyomon követni a szekrények mindennapjait, csatlakozzon  Facebook csoportunkhoz..

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban01Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban06 

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban02Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban09

Elindult az Ételt adok, ételt kapok akció városunkban08

You have no rights to post comments