artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 29. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet fűszeres tejföllel, rizi-bizivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Sokszor felmerül ez a kérdés a katasztrófavédelem szakembereinek fejében, hogy a tűzvédelem és az öngondoskodás keretében hogyan találják meg a megfelelő csatornákat az állampolgárok felé. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság országos kampányokat indít időről időre a megelőzés, a figyelemfelhívás és a lakosság tájékoztatás érdekében.

A fiataloknak iskolai előadásokat tartanak, fesztiválokra látogatnak el, mint kiállító, valamint a városi rendezvényeken tartott bemutatók közé „csempésznek” oktató anyagokat. Ám vannak olyan korosztályok, állampolgárok, akik nem találkoznak az üzenetekkel sem a fesztiválokon, sem televízióban, de gyakran az újságokban sem. Ők azok, akiket célzottan lehet csak elérni a tűzmegelőzéssel. Hajdú-Bihar megyében a Püspökladányi Katasztrófavédelmi Kirendeltség élen jár ebben. Munkájukat sok-sok szociális gondozó és ápoló segíti a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központnak köszönhetően.

DSC 0177DSC 0189

Január végén az időseket, rászorulókat ellátó gondozóknak Aszalós Sándor tű. alezredes, a püspökladányi katasztrófavédelmi kirendeltség osztályvezetője tartott előadást. Az alezredes szóróanyagokkal, tájékozató kiadványokkal is ellátta a szociális munkát végzőket, akik az itt megszerzett tudást ezután tovább tudják adni ápoltjaiknak, ellátottjaiknak. Aszalós Sándor kifejtette, hogy a megelőzés, a tűzesetek elkerülése milyen sok kis apró figyelmességen is múlik, amelyet az öngondoskodás jegyében bárki elvégezhet otthonában, ezzel magát és környezetét is védheti.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

DSC 0161DSC 0193

You have no rights to post comments