artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotók: Miskolczi János

Három éve nyitotta debreceni bázisát a Wizz Air, a légitársaság a következő három napban négy új járatot indít a cívisvárosból.

Pénteken megérkezett Debrecenbe a Wizz Air második bázisgépe, mellyel az új járatokat szolgálják majd ki. A repülőtéren azt is megünnepelték, hogy három éve nyitotta debreceni bázisát a légitársaság.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója felidézte, 2012-ben indították az első debreceni járatukat Debrecenből Londonba, s az idő igazolta, hogy jó döntést hoztak, amikor a cívisvárosban bővítettek.

„Látván a város fejlődését, látván azt, hogy milyen invesztíciók jelennek meg a városban, úgy gondolom, nagyon szép pálya előtt állunk. Azaz a következő évek sokkal érdekesebbek lesznek, mint az a néhány év, ami mögöttünk van. Szeretnénk Debrecen fejlődéséhez hozzájárulni, ez egy ambiciózus város, komoly tervei vannak a jövő tekintetében” – hallhattuk Váradi Józsefet.

Széles Diána alpolgármester úgy fogalmazott, Debrecen számára kulcskérdés, hogy a repülőtér folyamatosan fejlődjön és új járatok induljanak.

„A Wizz Airrel való együttműködésnek köszönhetően az elmúlt évek nagyon gyümölcsözőek voltak, s nem állunk meg, haladunk tovább. A turizmus fejlesztésében nagyon sokat jelent egy-egy új járat. Tel-Aviv és Debrecen között például egy éve közlekedtet menetrend szerinti járatokat a Wizz Air, ennek köszönhetően a top 3-as külföldi küldő piacaink közé bekerült Izrael. Debrecen az új bázisgép érkezésével új piacok számára válik elérhetővé, Barcelona, Dortmund, Sheffield és Bázel vonzáskörzetében, egy órányi autóútra ezen repterektől potenciális turisták tízmilliói élnek, akik számára Debrecen most került fel az elérhető úti célok térképére” – mondta Széles Diána.

1l2a6978

A sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt 6 évben a Wizz Air több mint 1,3 millió utast szállított Debrecenből; 2018-ban 350 ezer utas választotta a Wizz Air debreceni járatait, ami 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Négy új járat elindul a következő három napban, három másik tavasszal

Mint ismert, jelentősen bővül a Wizz Air debreceni kínálata a következő napokban. Hétfőtől már tíz nagyvárosba, Barcelonába, Párizsba, Eindhovenbe, Tel-Avivba, Doncasterbe, Londonba, Dortmundba, Milánóba, Moszkvába és Bázelbe közlekedtet járatokat a légitársaság. Az új járatokat a most érkezett második bázisgép, egy új Airbus A320-as szolgálja majd ki.

wiztorta

Májusban jelentették be, hogy újabb hét városba indít menetrend szerinti járatot a debreceni repülőtérről a Wizz Air. A hét új járatból négy, a dortmundi, a doncasteri, a bázeli és a barcelonai december közepén indul, a ciprusi Lárnakára, a spanyolországi Palma de Mallorcára és a máltai Vallettára jövő tavasztól repülhetünk Debrecenből.

Az első egy régi-új járat lesz, december 15-étől újra közlekedik majd a Wizz Air a németországi Dortmund és Debrecen között, heti háromszor, kedden, csütörtökön és szombaton.

1l2a6939

Másnap, december 16-án két új járat indul el, az angliai Doncasterbe és a svájci Bázelbe. Mindkét járat csütörtökön és vasárnap közlelekedik majd.

December 17-től pedig már a spanyolországi Barcelonába is repülhetünk a Wizz Airrel a hétfői és pénteki napokon.

A december változást hoz a milánói járatnál.

December közepétől az addigi heti kettő helyett hetente háromszor lehet majd repülni Debrecenből Eindhovenbe.

Kedd és szombat helyett hétfőn, szerdán és pénteken repülnek majd a gépek.

wizzterkep

Az új járatokra fejlesztéssel készültek a repülőtéren;

bővítették az érkezési és az indulási oldal várótermeit, emellett több check in pultot is üzembe helyeztek annak érdekében, hogy kényelmesebb körülmények között tölthessék el az utasok a várakozási időt akkor is, ha több gép érkezik és indul egy időben.

repter 2

Nemrégiben a kifutópálya burkolati jeleit is újrafestették.

jelek

A Wizz Air mellett a Lufthansa közlekedtet menetrend szerinti járatokat Debrecenből, a német légitársaság hetente ötször repül a cívisvárosból Münchenbe, azaz jövő hét hétfőtől már tizenegy nagyvárosba repülhetünk Debrecenből.

Képgaléria: http://www.dehir.hu/galeria/megerkezett-a-wizz-air-ujabb-baezisgepe

Videógaléria: http://www.dehir.hu/videogaleria/indulnak-a-wizz-air-uj-jaratai

Fotók: Miskolczi János

You have no rights to post comments