artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Sajtótájékoztatót tartott  Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, a Hajdú 04-es választókerület választókerületi elnöke, melynek témája a nemzeti konzultáció volt.

A képviselő elmondta, a Fidesz-KDNP számára mindig is a gyermek volt az első. Most is, amikor Brüsszel és a bevándorláspárti erők azt erőltetik, hogy migránsokkal kell megoldani Európa népesedési problémáit, mi azt mondjuk: a gyerekes családokat kell támogatni. Mi nem migránsokra, hanem magyar gyermekes családokra szeretnénk alapozni Magyarország jövőjét. Szeretnénk segíteni a családalapítást tervező fiatalokat, lebontani az előttük álló akadályokat, hogy minden családban megszülethessen annyi gyermek, amennyit akarnak. Ezért kész vagyunk további intézkedésekre, és ehhez várjuk az emberek véleményét. Erről szól a családok védelméről indított nemzeti konzultáció is, amelyre december 20-ig várjuk a válaszokat.

A kérdőívet IDE KATTINTVA  is kitöltheti!

Berettyóújfalu Város Képviselő-testülete számos családbarát rendelkezést hozott az elmúlt időszakban a város népességmegtartó erejének növelése érdekében. A lakáshoz jutók helyi támogatásáról szóló rendelet 2017. október 1-jén hatályba lépett rendelkezése alapján például a megemelt jogosultsági értékhatárok, illetve támogatási összegek következtében jelentősen megnőtt az igénylők, illetve a támogatásra jogosultak száma. 

A képviselő-testület 2018. január 25-ei ülésén új, a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet elfogadásáról döntött. A korábbról már ismert ellátások megmaradtak, de a jogosultsági értékhatárok itt is kedvezően változtak. Tényleges újszerűsége abban volt, hogy a város népességcsökkenésének megállítása érdekében újabb ún. családbarát ellátások kerültek bevezetésre. Ekkor három új ellátás került bevezetésre: a babaköszöntő csomag, a város babája cím és a mellé járó támogatás, valamint az óvodakezdési támogatás.

Berettyóújfalu családbarát ellátásairól részleteket korábbi cikkünkben olvashat. 

You have no rights to post comments