precizbanner

mesolaser

2016tavaszbanner2

lily

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

arzuhanas2017

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. február 23. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Rakott krumpli

Heti "B" menü:

Gyümölcsleves

Natúr csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

telivasar 

alkusz2 

 

2019. év végére városunkban is elérhetővé válik a szupergyors, akár 2000/1000 Mbit/s sebességre képes internethálózat, valamint a HD TV és telefonszolgáltatás. Erről tájékoztatták a mai lakossági fórumon az érdeklődőket a távközlési szolgáltató képviselői,valamint a kivitelezést végző Intelvill Mérnöki Kft. szakemberei. 

Nagy Károly, a Magyar Telekom Nyrt. műszaki fejlesztési részlegének munkatársa elmondta, a digitalizáció gyors felődésnek köszönhetően vált szükségessé ez a fejlesztés, amelynek eredményeként a város egész területén elérhetővé válik a legmodernebb technológiájú hálózat, az FTTH (Fiber To The Home). Az FTTH hálózat lényege, hogy minden előfizetőt optikai szálon lát el az adott hálózatüzemeltető, az optikai kapcsolóközpontján keresztül. A technológia jellemzője, hogy nagy átviteli sebességre képes, teljesen zavarvédett, a hálózatban fellépő hiba gyorsan lokalizálható és elhárítható illetve távmenedzselhető. Az optikai kábeleken keresztül elérhetővé válik az akár 2000/1000 Mbit/s sebességű internethálózat, valamint a HD TV és telefonszolgáltatás. Várható, hogy ez a  sebesség a jövőben akár meg is tízszerezhető. 

Virág Lászlótól a hálózatfejlesztés tervezőjétől megtudtuk, a kivitelezés során a belvárosban mindenképp a föld alatti kábelépítést preferálják, a város peremrészein pedig a légkábelek elhelyezésére törekednek majd, de előfordulhat, hogy bizonyos területeken új oszlopok állítása válik szükségessé. Ezekről a technikai részletekről folyamatosan, településrészenként egyeztetnek majd az önkormányzat fejlesztési osztályával.

Kozma Viktor a Magyar Telekom Nyrt. értékesítési menedzsere elmondta,  a tervezési folymat 2019. tavaszára zárulhat le, ezután az építési engedély kiadására körülbelül 60 napot kell várni, csak ezután indulhat el a kivitelezés. A teljes hálózat kiépítésének befejezését 2019. év végére jósolták a szakemberek.

Mind a Magyar Telekom, mind a kivitelező cég képviselői kérik az önkormányzat és a lakosság segítségét és megértését a kivitelezési munkákkal járó esetleges kellemetlenségek során.

 

Telekom fejlesztés   lakossági fórum 03

 

Szóljon hozzá!