TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

2019. év végére városunkban is elérhetővé válik a szupergyors, akár 2000/1000 Mbit/s sebességre képes internethálózat, valamint a HD TV és telefonszolgáltatás. Erről tájékoztatták a mai lakossági fórumon az érdeklődőket a távközlési szolgáltató képviselői,valamint a kivitelezést végző Intelvill Mérnöki Kft. szakemberei. 

Nagy Károly, a Magyar Telekom Nyrt. műszaki fejlesztési részlegének munkatársa elmondta, a digitalizáció gyors felődésnek köszönhetően vált szükségessé ez a fejlesztés, amelynek eredményeként a város egész területén elérhetővé válik a legmodernebb technológiájú hálózat, az FTTH (Fiber To The Home). Az FTTH hálózat lényege, hogy minden előfizetőt optikai szálon lát el az adott hálózatüzemeltető, az optikai kapcsolóközpontján keresztül. A technológia jellemzője, hogy nagy átviteli sebességre képes, teljesen zavarvédett, a hálózatban fellépő hiba gyorsan lokalizálható és elhárítható illetve távmenedzselhető. Az optikai kábeleken keresztül elérhetővé válik az akár 2000/1000 Mbit/s sebességű internethálózat, valamint a HD TV és telefonszolgáltatás. Várható, hogy ez a  sebesség a jövőben akár meg is tízszerezhető. 

Virág Lászlótól a hálózatfejlesztés tervezőjétől megtudtuk, a kivitelezés során a belvárosban mindenképp a föld alatti kábelépítést preferálják, a város peremrészein pedig a légkábelek elhelyezésére törekednek majd, de előfordulhat, hogy bizonyos területeken új oszlopok állítása válik szükségessé. Ezekről a technikai részletekről folyamatosan, településrészenként egyeztetnek majd az önkormányzat fejlesztési osztályával.

Kozma Viktor a Magyar Telekom Nyrt. értékesítési menedzsere elmondta,  a tervezési folymat 2019. tavaszára zárulhat le, ezután az építési engedély kiadására körülbelül 60 napot kell várni, csak ezután indulhat el a kivitelezés. A teljes hálózat kiépítésének befejezését 2019. év végére jósolták a szakemberek.

Mind a Magyar Telekom, mind a kivitelező cég képviselői kérik az önkormányzat és a lakosság segítségét és megértését a kivitelezési munkákkal járó esetleges kellemetlenségek során.

 

Telekom fejlesztés   lakossági fórum 03

 

Szóljon hozzá!