TELEKOM BANNER

BOLDOG KARÁCSONYT!

Szatmári Bogi, 9 éves

Szatmári Bogi 9 éves

Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2018karivirag

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

2018trendykaracsonykicsi

Berettyó Kártya 2017 borító

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. december 15. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Pirított tésztaleves

Rakott káposzta

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

ilonabanner2018  

viastein

 TELEKOM BANNER

Ismertették Hajdú-Bihar és Bihor megye kockázati tényezőit valamint bemutatták a várható beruházásokat a ma délelőtti nyitókonferencián, melyet a sikeres Európai Unió Interreg V-A Románia-Magyarország Program pályázata alkalmából rendeztek Debrecenben, a Kölcsey Központban.

interreg

A rendezvényt Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója valamint Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke nyitotta meg. Az elnök köszöntőjében elmondta, hogy Bihor és Hajdú-Bihar megye úgy van egymással, mint a jó családban a testvérek, ahol tapasztalataikkal segítik egymást. Az interregionális együttműködés keretében nyolc szomszédos megye részére biztosított lehetőséget, megvizsgálva azt, hogy melyek azok a területek, amelyeket fejlesztve az állampolgárok biztonság érzete növelhető, így lett a program része a katasztrófavédelem is.

A partnerség nem ma kezdődött, harminc évvel ezelőtt már beosztott tűzoltóként közös gyakorlaton vett részt Kovács Ferenc tű. dandártábornok a Bihor megyei állománnyal.

katved s 03katved s 01

Az első előadást Szabó Imre tűzoltó alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, polgári védelmi főfelügyelője tartotta meg. Ismertette azokat a tényezőket, amely Hajdú-Bihar megyét környezeti és társadalmi adatok alapján jellemzik. Előadásában elemezte a megyét veszélyeztető kockázatokat, mint például a veszélyes üzemeket, kritikus infrastruktúrát, valamint a megye folyóit is, az árvíz és belvíz védelme miatt. Öt év statisztikáját vette alapul, mely megmutatta, hogy a mostani szélsőséges időjárás hogyan növelte a beavatkozások számát. A szabadtéri tüzek is jelentősen növekedtek az elmúlt időszakban, de a közlekedési balesetek is megduplázódtak az elmúlt öt évben.

A román fél részéről Ciprian Barna projektmenedzser tartott előadást, aki kifejtette, hogy a pályázat benyújtásának a célja az volt, hogy a hiányosságokat, köztük a kapacitás hiányt, a közös stratégia hiányát és a képző központok hiányát pótolni tudják, a határ mindkét oldalán. Elmondta 2017-ben 10643 tűzoltói beavatkozás történt Bihor megyében, melyek felszámolásban a hivatásos állomány mellett az önkéntesek is szerepet vállaltak.

katved s 04katved s 02

A pályázat lehetőséget ad arra, hogy Bors községben oktatóközpont épüljön, illetve a Bihor megye három speciális tűz szimulációs konténerrel bővüljön. Hajdú-Bihar megyében, Hajdúszoboszlón a katasztrófavédelmi raktár és kiképző bázis területén egy harminc férőhelyes szállás kerül építésre, modern oktató épülettel. A hajdúszoboszlói romváros továbbra is lehetőséget ad arra, hogy a két megye tűzoltói közös gyakorlat keretén belül összehangolt munkára készüljenek fel.

A projekt 2018 áprilisában indult és 2020 márciusáig tart.

A projekt összköltsége: 1.207.339 Euro

interreg2

Szóljon hozzá!