precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 12. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros zöldborsóleves nokedlivel

Sertésszelet stroganoff raguval, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Tejfölös szelet tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Kabos Endre születésének 112. évfordulója alkalmából 2018. november 5-én egy egész napos rendezvénysorozattal tisztelegtünk a háromszoros olimpiai bajnok magyar vívó előtt. KÉPGALÉRIA

82 esztendővel ezelőtt Berettyóújfaluban ezen a novemberi napon ködös idő volt, amikor a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó a főtéren elültette a berlini olimpián aranyérme mellé kapott tölgyfacsemetét. Éppen aznap ünnepelte 30. születésnapját.

Kabos Endre Nagyvárad szülötte, de gyermekkorában sok időt töltött Berettyóújfaluban, anyai nagyszüleinél. Később Budapestre költözött a család. Kabos itt kezdte vívópályafutását is.

Kabos Endrére emlékeztünk 03Kabos Endrére emlékeztünk 04

Számos hazai és nemzetközi sikert tudhatott magáénak. Egy nappal 38. születésnapja előtt, a háborús fővárosban érte a tragikus halál. 1944. november 4-én éppen a Margit-hídon haladt át, amikor az felrobbant.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata kötelességének érzi, hogy őrizze az olimpiai bajnok emlékét. A városi sportcsarnok 1994 óta viseli nevét, továbbá Berettyóújfalu képviselő-testülete a Kabos Endre-díjat évente, a város napján adományozza a helyi sportban kiemelkedő eredményért, tevékenységért. 2016 óta pedig novemberben Nagyváraddal közösen megrendezi a Kabos Endre-emléknapot.

Kabos Endrére emlékeztünk 06Kabos Endrére emlékeztünk 09

2018. november 5-én délelőtt a város minden általános iskola 3. osztályosa részt vett a debreceni Békéssy Béla Vívóklub bemutatóján. Délután a Kabos Endre Városi Sportcsarnok emléktáblájánál helyezték el a megemlékezés koszorúit, majd a Hajdú-Bihar megye olimpikonjai című tablókiállítás megnyitójára került sor a Bihari Múzeumban. Muraközi István polgármester köszöntötte a vendégeket, majd dr. Fésüs László, a Hajdú-Bihar Megyei Sporttörténész Egylet tagja, a kiállítás kurátora nyitotta meg a tárlatot. A rendezvényt Sain Máté színesítette Kabos Endre önéletrajzi írása részleteinek felolvasásával.

A kiállítás november 23-ig díjmentesen tekinthető meg hétfőtől péntekig 8-16 között. Előre bejelentett óvodai csoportoknak ingyenes foglalkozást biztosít a Bihari Múzeum.

Kabos Endrére emlékeztünk 16Kabos Endrére emlékeztünk 13Kabos Endrére emlékeztünk 17

Szóljon hozzá!