precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Párizsi csirkemell sült burgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csikóstokány tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

 szintoktatas3

precizbannerkicsionkentesseg

A 2012-ben alakult Bihari Mézlovagrend immár 7. alkalommal rendezte meg a Bihari Mézes Napot. A rendezvénynek a Nadányi Zoltán Művelődési Ház adott otthont, és több helyszínen egész napos programok zajlottak. KÉPGALÉRIA

A rendezvény hagyományosan a lovagrendek városi körmenetével indult, melyen két határon túli és öt hazai mézlovagrend képviseltette magát. A körmenet után mézszentelő és a lovagrendek megáldása következett. Ezt követően a nagyteremben, illetve nagyszínpadon délelőtt és délután a meghívó szerinti kulturális programok voltak, melyet a 2017. évi mézkirálynő előadása színesített.

Mézes Nap 2018 18Mézes Nap 2018 14

Az emeleten szakmai előadásokat hallgathattak a résztvevők, a 2018. évi aktualitásokban illetékes szakemberek részéről. Ennek keretében a 2018. évi Mézkirálynő is bemutatkozott, így a rendezvény rangját jelzi, hogy azon két mézkirálynő is jelen volt. Egész napos méz és eszközvásár várta a látogatókat a nagyteremben, illetve az udvaron, valamint folyamatos volt a mézverseny, melyen 31 db induló mézet négy kategóriában minősíthettek az érdeklődők, melynek eredménye a nap végén került kihirdetése.

Ugyancsak a nap végén kerültek díjazásra az immár hagyományosan meghirdetett „Szorgos méhek” rajzversenyre pályázatot benyújtó gyermekek. A jutalom természetesen a Bihari Mézlovagrend címerméze, a napraforgó méz volt.

Mézes Nap 2018 05Mézes Nap 2018 08

A Bihari Mézes Nap rendezvényein kívül a mézlovagrend egész évben aktív, mely a többi lovagrendekkel való kapcsolattartást, programjaikon való részvételt jelenti, határon innen és túl. Immár hagyományos program az ősz és tél folyamán a Berettyóújfalui Járás óvodáinak, iskoláinak felkeresése a „Mézes Reggeli” keretében, ahol a gyerekek fiatal korban megismerhetik, illetve megszerethetik a mézet. A tavalyi évben így közel 6000 gyereket sikerült elérni és mézzel megkóstoltatni, illetve a programba bevonásba került a Gróf Tisza István Kórház gyermekosztálya is. A Bihari Mézlovagrend tevékenységei, rendezvényei évről-évre bővülnek, színesednek és a jövő évi Mézes Napon meglepetésként további gasztronómiai programokat terveznek.

Szóljon hozzá!