artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Immár 7. alkalommal rendezett családi napot a BERÉPÓ Nonprofit Kft. a Fényes-ház lakói és hozzátartozói számára 2018. szeptember 21-én délután, bízva abban, hogy ezzel szebbé tudják tenni az idősek otthonában töltött napokat, jobban megismertetve az intézmény életét a családtagokkal, mintegy hagyományt teremtve az elkövetkezendő időkre. KÉPGALÉRIA

Karalyos Krisztina ügyvezető asszony nyitóbeszéde után Fekete Ferencné, mentálhigiénés munkatárs köszöntötte a megjelenteket, melyet Böjte Csaba jóságról írt gondolataival kezdett:

„Olyan jó dolog jónak lenni, kitalálni mások vágyait és szelíden teljesíteni azt”

„ Az őszinte emberi jóság, a gyengék iránti önzetlen kiállás olyan érték, mely örökké megmarad.”

Család Barát nap a Fényes házban 18Család Barát nap a Fényes házban 01

- E fontos értékeket az elődök alapozták meg, melyeket nemzedékek visznek tovább. Ezek az értékek adják egy intézmény múltját, jelenét és jövőjét. A Család-Barát rendezvényünk néhány éves múltra tekint vissza, fő célj az, hogy az intézményben élő idős emberek egy hangulatos, szórakoztató programokat tartalmazó napot tölthessenek el a hozzátartozóikkal, az intézmény munkatársaival és a fellépő előadókkal közösen.

Előfordul, hogy sok bentlakó már nem tud a családjához ünnepnapokra sem hazautazni, ez az esemény viszont lehetőséget teremt arra, hogy egy élménydús és örömteli napot töltsenek el családtagjaikkal. Az idősek nagy várakozással készülnek erre a napra, szépítkeznek, fodrászhoz mennek, sőt műsorral is kedveskednek.  Rendszeresen részt vesznek a próbákon, ez is mutatja, milyen fontos számukra ez az ünnep. Ezért is tartja fontosnak az otthon minden dolgozója, hogy a megrendezéssel kapcsolatos teendőket évről évre önzetlenül felvállalja.

Család Barát nap a Fényes házban 22

A köszöntő után a Városi Zeneiskola színes repertoárja szórakoztatta a közönséget – Hegedűs Imre igazgató vezetésével. Fekete Ferencné Georg Sand idézetével köszöntötte a visszatérő fellépő vendégeket.

„A zene a legtitokzatosabb a legemelkedettebb dolgokat is elmondja, amit a lélek érez és megálmodik.Az eszmék és érzések magasabb rendjét fejezi ki, mint az emberi szó. A végtelent tárja fel.”

Család Barát nap a Fényes házban 07Család Barát nap a Fényes házban 04 

Család Barát nap a Fényes házban 17Család Barát nap a Fényes házban 13

Ezek után a Mátyás utcai tagintézményben élő lakók  Aranyosi Ervin: A nagymama ilyen című versét adták elő. Felkészítőjük Barta Ágnes volt.

Család Barát nap a Fényes házban 23

Az idősotthon lakóitól  Aranyosi Ervin:Barátnők című versét hallhattuk zenei aláfestéssel kiegészítve.. Azt is megtudtuk, a költő  versei elsősorban a szeretetről, mosolyról az emberi kapcsolatokról, hitről, önismeretről, állat-, és természet-szeretetről szólnak. A költészetet adottságnak, jobban mondva kapottságnak tekinti és igyekszik a tanulmányai és korábbi munkája során szerzett ismereteit a versek varázslatos módján átadni olvasóinak.

Család Barát nap a Fényes házban 35Család Barát nap a Fényes házban 32

A Berrettyóparti Nyugdíjas Egyesület Kéknefelejcs duó tagjai erdélyi népdalcsokorral színesítették a délutánt. Őket Babits Mihály soraival köszöntötték: 

„Megmondom a titkát, édesem a dalnak:

Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.

Mindenik embernek a lelkében dal van,

és a saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép a lelkében az ének,

az hallja a mások énekét is szépnek.”

Család Barát nap a Fényes házban 46Család Barát nap a Fényes házban 40

Ismét az idősotthon lakói következtek, egy tanmesét – Aranyosi Ervin: Az egér és az egérfogó – ismertettek meg a közönséggel.

Család Barát nap a Fényes házban 56

A szünetet követően a Berettyóparti Hagyományőrző Nyugdíjasok Egyesülete népdalcsokrot adott elő. Az egyesület 1993-ban alakult, vezetője Pikó Gyuláné, titkára Magyari József, a csoport megbízott vezetője Váradi Józsefné, jelenleg 11 fővel működnek. Összetartja őket a népdal szeretete, a hagyományőrzés, ápolás és a fiatalabb generációknak való továbbadás szándéka. Számtalan oklevél, emléklap birtokosai, ugyanakkor 10 arany minősítést is szereztek.

Család Barát nap a Fényes házban 62

A Berettyó-parti Senior tánccsoport is már évek óta rendszeresen szórakoztatja a Család-barát napon a kedves közönséget. Nem csak a nyílt nap visszatérő vendégei, hanem szívesen köszöntik produkciójukkal egy adott hónap születés-és névnaposait is. Több műfajban is jeleskednek, mint például: country, cigánytánc. Idén samba táncot adtak elő.

Család Barát nap a Fényes házban 65

A következő műsorszámban Török Laura, Németh Marietta, Magyari Anna moldovai népdalcsokrot énekelnek. A tehetséges lányok a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, akik minden évben gyönyörű hangjukkal, nyűgözik le a Család Barát nap közönségét. A lányok számos népdalversenyen vettek már részt, ahol kimagasló eredményeket értek el. Felkészítőjük Turzó Boglárka volt.

Család Barát nap a Fényes házban 67

A Peszterce Szabadidő Néptánc Együttes szatmári táncokat mutatott be. A néptáncosok is visszatérő vendégek. Szívesen mutatnak be újabbnál újabb koreográfiát összevont születésnapokon, vagy akár jubileumi születésnap alkalmából is köszöntöttek már ünnepeltet intézményünkben.

A Bajnóca Néptánc Egyesület néhány tagjától mezőkölpényi táncot láthattunk. Felkészítőjük Turzó Boglárka volt.

Család Barát nap a Fényes házban 69Család Barát nap a Fényes házban 71

A produkciók után a tombolasorsolás következett, a rendezvényt az ünnepi vacsora zárta.

A rendezvény támogatói: Elixír Gyógyszertár, a Nadányi Zoltán művelődési Központ vezetője Lisztes Éva, valamint dolgozói /színpad/, Berettyóhír, a Berettyó Kulturális Központ Média Csoportja, Pálfiné Végh Veronika gyógyászati segédeszköz bolt, Mózsik Zsolt cukrász, a Szirom Virág és Ajándékbolt, a Mátyás utcai tagintézmény dolgozói és lakói, a fellépett vendégelőadók, hozzátartozók, lakók és dolgozók.

You have no rights to post comments