precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Párizsi csirkemell sült burgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Csikóstokány tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

 szintoktatas3

precizbannerkicsionkentesseg

Immár 7. alkalommal rendezett családi napot a BERÉPÓ Nonprofit Kft. a Fényes-ház lakói és hozzátartozói számára 2018. szeptember 21-én délután, bízva abban, hogy ezzel szebbé tudják tenni az idősek otthonában töltött napokat, jobban megismertetve az intézmény életét a családtagokkal, mintegy hagyományt teremtve az elkövetkezendő időkre. KÉPGALÉRIA

Karalyos Krisztina ügyvezető asszony nyitóbeszéde után Fekete Ferencné, mentálhigiénés munkatárs köszöntötte a megjelenteket, melyet Böjte Csaba jóságról írt gondolataival kezdett:

„Olyan jó dolog jónak lenni, kitalálni mások vágyait és szelíden teljesíteni azt”

„ Az őszinte emberi jóság, a gyengék iránti önzetlen kiállás olyan érték, mely örökké megmarad.”

Család Barát nap a Fényes házban 18Család Barát nap a Fényes házban 01

- E fontos értékeket az elődök alapozták meg, melyeket nemzedékek visznek tovább. Ezek az értékek adják egy intézmény múltját, jelenét és jövőjét. A Család-Barát rendezvényünk néhány éves múltra tekint vissza, fő célj az, hogy az intézményben élő idős emberek egy hangulatos, szórakoztató programokat tartalmazó napot tölthessenek el a hozzátartozóikkal, az intézmény munkatársaival és a fellépő előadókkal közösen.

Előfordul, hogy sok bentlakó már nem tud a családjához ünnepnapokra sem hazautazni, ez az esemény viszont lehetőséget teremt arra, hogy egy élménydús és örömteli napot töltsenek el családtagjaikkal. Az idősek nagy várakozással készülnek erre a napra, szépítkeznek, fodrászhoz mennek, sőt műsorral is kedveskednek.  Rendszeresen részt vesznek a próbákon, ez is mutatja, milyen fontos számukra ez az ünnep. Ezért is tartja fontosnak az otthon minden dolgozója, hogy a megrendezéssel kapcsolatos teendőket évről évre önzetlenül felvállalja.

Család Barát nap a Fényes házban 22

A köszöntő után a Városi Zeneiskola színes repertoárja szórakoztatta a közönséget – Hegedűs Imre igazgató vezetésével. Fekete Ferencné Georg Sand idézetével köszöntötte a visszatérő fellépő vendégeket.

„A zene a legtitokzatosabb a legemelkedettebb dolgokat is elmondja, amit a lélek érez és megálmodik.Az eszmék és érzések magasabb rendjét fejezi ki, mint az emberi szó. A végtelent tárja fel.”

Család Barát nap a Fényes házban 07Család Barát nap a Fényes házban 04 

Család Barát nap a Fényes házban 17Család Barát nap a Fényes házban 13

Ezek után a Mátyás utcai tagintézményben élő lakók  Aranyosi Ervin: A nagymama ilyen című versét adták elő. Felkészítőjük Barta Ágnes volt.

Család Barát nap a Fényes házban 23

Az idősotthon lakóitól  Aranyosi Ervin:Barátnők című versét hallhattuk zenei aláfestéssel kiegészítve.. Azt is megtudtuk, a költő  versei elsősorban a szeretetről, mosolyról az emberi kapcsolatokról, hitről, önismeretről, állat-, és természet-szeretetről szólnak. A költészetet adottságnak, jobban mondva kapottságnak tekinti és igyekszik a tanulmányai és korábbi munkája során szerzett ismereteit a versek varázslatos módján átadni olvasóinak.

Család Barát nap a Fényes házban 35Család Barát nap a Fényes házban 32

A Berrettyóparti Nyugdíjas Egyesület Kéknefelejcs duó tagjai erdélyi népdalcsokorral színesítették a délutánt. Őket Babits Mihály soraival köszöntötték: 

„Megmondom a titkát, édesem a dalnak:

Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.

Mindenik embernek a lelkében dal van,

és a saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép a lelkében az ének,

az hallja a mások énekét is szépnek.”

Család Barát nap a Fényes házban 46Család Barát nap a Fényes házban 40

Ismét az idősotthon lakói következtek, egy tanmesét – Aranyosi Ervin: Az egér és az egérfogó – ismertettek meg a közönséggel.

Család Barát nap a Fényes házban 56

A szünetet követően a Berettyóparti Hagyományőrző Nyugdíjasok Egyesülete népdalcsokrot adott elő. Az egyesület 1993-ban alakult, vezetője Pikó Gyuláné, titkára Magyari József, a csoport megbízott vezetője Váradi Józsefné, jelenleg 11 fővel működnek. Összetartja őket a népdal szeretete, a hagyományőrzés, ápolás és a fiatalabb generációknak való továbbadás szándéka. Számtalan oklevél, emléklap birtokosai, ugyanakkor 10 arany minősítést is szereztek.

Család Barát nap a Fényes házban 62

A Berettyó-parti Senior tánccsoport is már évek óta rendszeresen szórakoztatja a Család-barát napon a kedves közönséget. Nem csak a nyílt nap visszatérő vendégei, hanem szívesen köszöntik produkciójukkal egy adott hónap születés-és névnaposait is. Több műfajban is jeleskednek, mint például: country, cigánytánc. Idén samba táncot adtak elő.

Család Barát nap a Fényes házban 65

A következő műsorszámban Török Laura, Németh Marietta, Magyari Anna moldovai népdalcsokrot énekelnek. A tehetséges lányok a Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, akik minden évben gyönyörű hangjukkal, nyűgözik le a Család Barát nap közönségét. A lányok számos népdalversenyen vettek már részt, ahol kimagasló eredményeket értek el. Felkészítőjük Turzó Boglárka volt.

Család Barát nap a Fényes házban 67

A Peszterce Szabadidő Néptánc Együttes szatmári táncokat mutatott be. A néptáncosok is visszatérő vendégek. Szívesen mutatnak be újabbnál újabb koreográfiát összevont születésnapokon, vagy akár jubileumi születésnap alkalmából is köszöntöttek már ünnepeltet intézményünkben.

A Bajnóca Néptánc Egyesület néhány tagjától mezőkölpényi táncot láthattunk. Felkészítőjük Turzó Boglárka volt.

Család Barát nap a Fényes házban 69Család Barát nap a Fényes házban 71

A produkciók után a tombolasorsolás következett, a rendezvényt az ünnepi vacsora zárta.

A rendezvény támogatói: Elixír Gyógyszertár, a Nadányi Zoltán művelődési Központ vezetője Lisztes Éva, valamint dolgozói /színpad/, Berettyóhír, a Berettyó Kulturális Központ Média Csoportja, Pálfiné Végh Veronika gyógyászati segédeszköz bolt, Mózsik Zsolt cukrász, a Szirom Virág és Ajándékbolt, a Mátyás utcai tagintézmény dolgozói és lakói, a fellépett vendégelőadók, hozzátartozók, lakók és dolgozók.

Szóljon hozzá!