artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ismét várta a futókat, azon belül is a futni szerető tűzoltókat a debreceni Nagyerdő. Vasárnap reggel rajtolt a Nagyerdei Terepmaraton. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az őszi versenyhez abból a célból csatlakozott, hogy lehetőséget teremtsen az aktív sporttevékenységre, versenyzésre, a sportbaráti kapcsolatok kialakítására és megerősítésére. A több mint háromszáz futó közül szép számban indultak rendészeti és külön katasztrófavédelmi kategóriában is versenyzők. Félmaraton távon a berettyóújfalui hivatásos tűzoltóparancsnokságról Rácz Gábor tű. főtörzszászlós a 2. helyen végzett. KÉPGALÉRIA

A tavalyi évhez hasonlóan teljesítette a maratoni távot Péter Tibor címzetes tű. főtörzsőrmester, a nyíregyházi hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója. A maratonista elmondta, bár az időjárás kedvező volt a versenyzéshez, az erdei pálya talaja nehezítette a feladatot. A helyenként homokos emelkedő sok energiát kívánt. Félmaraton távon a legeredményesebb tűzoltó Braun Csaba tű. őrmester lett, aki a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából érkezett, őt követte a berettyóújfalui hivatásos tűzoltóparancsnokságról Rácz Gábor tű. főtörzszászlós.

DSC 1323DSC 1364

A nőket dr. Szentkirályiné dr. Sovány Ágnes tű. őrnagy képviselte, aki így a negyedmaraton távon első helyezést ért el. Férfiak közül szintén a tíz és fél kilométert teljesítette a két hajdúnánási tűzoltó, akik közül Márton József tű. százados első lett, míg Nagy Nándor tű. őrmester a másodiknak járó érmet kapta a megyei katasztrófavédelemtől.

A Nagyerdei Terepmaraton a gyerekre is gondolt 1,2 és 2,4 kilométeres távon is összemérhették erejüket a versenyzők, ahol a katasztrófavédelemnél szolgáló szülők gyermekei is szép eredményeket értek el.

Fotók: Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy

You have no rights to post comments