artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. augusztus 30-án egyeztető fórumot tartottak váosunkban a 47-es főút átkelési szakaszán lévő Berettyó-híd felújításával kapcsolatban, melyen a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt, a kivitelezést végző vállalkozás képviselője, Muraközi István polgármester, a városrész önkormányzati képviselője, a városfejlesztési iroda szakemberei, a rendőrség és a polgárőrség is részt vett. A megbeszélés után megkerestük Demény Zsolt műszaki referenst, a városfejlesztési iroda vezető főtanácsosát, tájékoztassa olvasóinkat a jelenlegi helyzetről, illetve a híd további sorsáról.

Előzetesen annyit szeretnék megjegyezni - kezdte a fótanácsos - hogy ez a kivitelezés a Magyar Közút Nonprofit Zrt beruházásban valósul meg, így mi az Önkormányzat részéről csak a megbeszéltek és a hallottak alapján tudjuk a tájékoztatni a lakosságot. Ezt a megbeszélést a város vezetése kezdeményezte azért, mert felháborítónak tartja, hogy egy májusban feltárt, előre nem látható műszaki tartalmi változást még augusztus végére sem lehetett helyreállítani. Ennek a megbeszélésnek az volt a célja, hogy tájékoztatást kapjunk arról,  mi is a valódi probléma, amit ennyi idő alatt nem lehetett megoldani. Tudni szeretnénk hol akadt el a folyamat, és hogy mikor kapjuk vissza a híd mindkét sávját.

A megbeszélésen elhangzott, amikor a kopóréteget a hídon lemarták és elkezdték bontani a felső réteget akkor vált láthatóvá, hogy nagyon tönkrement, elhasználódott a híd szárnyfala, illetve a vasalatot is meg kell erősíteni. Tájékoztatást kaptunk továbbá arról, hogy jelenleg a szerződésmódosítás még folyamatban van, amint az aláírásra kerül azonnal folytatják a munkát.

A kivitelező részéről elhangzott, a aláírást követően 55 napjuk lesz a munka elvégzésére, viszont a szerződésében csak a most felbontott oldal helyreállítása szerepel. Ez azt jelenti, hogy idén el fog készülni a a menetirány szerinti bal oldal felújítása, a jobb oldal pedig várhatóan a jövő évben kezdődő 47-es főút Berettyóújfalu átkelési szakasz felújításának folytatásával (berettyószentmártoni rész) együtt készül majd el. Ehhez csak annyit fűzök hozzá, hogy az Önkormányzat beruházásában felújítjuk ezen a szakaszon a rossz állapotban lévő kerékpárutat is. Igaz, ez szintén nagyon meg fogja nehezíteni az ott élők közlekedését, de ez már sokkal rövidebb ideig fog tartani, illetve utána ott is jó minőségű közúton és kerékpárúton fognak tudni közlekedni.

Mivel a beszélgetésből kiderült, hogy ez év november végéig lámpás irányítás marad, ezért ezt a témát próbáltuk átbeszélni, hogy mi a tapasztalat. A közútkezelő részéről elhangzott, hogy a lámpát közelebb tették a hídhoz, most kb. 150 m a két lámpa közötti távolság, így az átállási idő rövidül. Folyamatosan vizsgálják a forgalmi viszonyokat, ami alapján azt tapasztalták, hogy jelenleg nincs hosszú várakozási idő, de ha iskolakezdés után ez változik, megpróbálnak módosítani a programon.

Polgármester úr két dolgot kért a beruházótól: Addig amíg nem kezdenek hozzá a munkához, tegyenek rendet a hídon, mert jelenleg nagyon lehangoló a látvány, illetve vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy jelzőőrök irányítsák a reggeli illetve a délutáni csúcsforgalmat. Erre a beruházó ígéretet tett, illetve vizsgálják a jelzőőrös forgalomirányítás biztosításának feltételeit.

Nagyon fontos elmondani, hogy arra a kérdésünkre, miszerint biztonságos-e így a híd, azt a határozott választ kaptuk, hogy BIZTONSÁGOS. Nem a tartószerkezet használódott el, ami a híd állékonyságáért felel, így nincs semmi ok az aggodalomra.

Zárszóként csak annyit tudok mondani, hogy bár nem mi vagyunk a beruházók ez ügyben, de mivel a városban élőket képviseljük, folyamatosan egyeztetünk és a lakosságtól kapott információkat, panaszokat továbbítjuk az érintett szerveknek, illetve folyamatosan tájékoztatást kérünk a híd felújításával kapcsolatban. Meggyorsítani nem tudjuk a folyamatokat, de az olyan lakosság részéről érkező javaslatokat, amelyek a híd felújítása alatti időben a közlekedés javítását igyekeznek elősegíteni, a közútkezelő részére továbbítjuk. Bízunk abban, hogy mostmár tényleg elkezdődik a munka szeptember közepén és végre megszűnik a hónapok óta tartó korlátozás.

Köszönjük addig is az érintett lakosság példaértékű türelmét, amit megpróbálunk azzal meghálálni, hogy hamarosan több olyan beruházást fogunk megvalósítani ezen a városrészen, ami az ott élők életkörülményeit fogják javítani.

Demény Zsolt műszaki referens
vezető főtanácsos
Berettyóújfalu Város Önkormányzata
Városfejlesztési Iroda

You have no rights to post comments