precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 12. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Magyaros zöldborsóleves nokedlivel

Sertésszelet stroganoff raguval, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Tejfölös szelet tésztával

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rántott szelet rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

  viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

2018. augusztus 22-én látogatást tett a MEZEI-VILL Kft. LED lámpagyárában városunk vezetése és önkormányzati képviselői, hogy megismerhessék a gyárban készült termékeket, ugyanis a tervek szerint hamarosan Berettyóújfaluban is leváltásra kerül a régi, energiatakarékosnak nem nevezhető, elöregedett közvilágítás, korszerű és minimális energiát igénylő LED-es technológia veszi át a helyét.  Az üzemlátogatás után Balmazújvárosban, a MEZEI-VILL LIGHTING lámpatestekkel működő közvilágítást tekintette meg a küldöttség.

Mezei József, a MEZEI-VILL Kft. igazgatójától megtudtuk, Berettyóújfaluban összesen 2797 közvilágítást ellátó lámpa van. A LED technológia napjainkban egyre népszerűbb az egész világon. A több mint 100 éve jelen lévő izzókat felváltják a jelentős energia megtakarítást biztosító, ár-érték arányukban költséghatékony LED panelek, melyek a közvilágítás területén is alkalmazhatók. Így 50-60 %-os energia megtakarítást lehet elérni, magasabb fényerő, káprázásmentes, foltmentes világítás, kevesebb karbantartás mellett. Erre 10 évnél hosszabb garanciát vállal a MEZEI-VILL Kft.

Balogh Barna közvilágítási menedzser elmondta, minden település közvilágítása az útkategória szerint kerül kialakításra. A lehetőségeket a már meglévő oszlopok egymástól való távolsága kicsit korlátozza, ugyanis az új szabványi előírás, ajánlás már sűrűbb oszloptávolságokkal számol. A LED-es lámpatestek minden szempontból sokkal jobbak, mint a korábbi, hagyományos világítás – ami a közeljövőben mindenképp cserére szorulna –, tehát a fentebb említett korlát a valóságban nem érzékelhető. A szabványokhoz igazodva, a lehető leghatékonyabb kiépítés valósult meg Balmazújvároson is.

Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 05Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 03

A meghibásodási arány is elenyésző, mindössze 0,5%. Tehát az eddigi 80 településen gyakorlatilag évek óta hibamentesen üzemel a MEZEI-VILL LIGHTING lámpatestekkel felszerelt közvilágítás. A menedzser kiemelte, a MEZEI-VILL Kft. komplex fényszolgáltatást nyújt a tervezésen, gyártáson, beszerelésen, üzemeltetésen és a karbantartáson át a projekt megfinanszírozásáig.

Berettyóújfaluban 2000-ben került korszerűsítésre a közvilágítás, aminek élettartama kb. 15 év, tehát már túlhaladta a korát és hamarosan mindenképp újabb korszerűsítésre, cserére lesz szükség. Ezért is tapasztalunk a városban gyakori meghibásodásokat.

Balogh Barna elmondta azt is, ha cégük nyerné a város által kiírt pályázatot, akkor széles spektrumú, Strike Barracuda lámpatestcsaláddal építenék ki Berettyóújfalu új közvilágítását. A jelenlegi 36W Kompakt helyett LED 16W , a 70 W Na helyett LED 50W, a 100W Na helyett LED 60W, a 150W Na helyett LED 94 W-os LED lámpatestek kerülnének beszerelésre, valamint a 47-es főút belterületi szakaszán 100 LED lámpatest fényerejét is megnövelnék.

Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 09Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 06

További előny, hogy a jelenlegi manuális szabályozás helyett automatizálni, programozni is lehet a közvilágítás fényerejét, rendezvények esetén ki-bekapcsolását.

Mint megtudtuk, a MEZEI-VILL Kft. közel 10 éve kezdett el fejleszteni saját LED-es lámpatesteket és mára már a városunkban található gyárukból kerül ki a MEZEI-VILL LIGHTING márkanéven forgalmazott LED technológiával működő lámpatestcsalád, amelyet Magyarországon kívül külföldön is (pl. Németország, Horvátország, Ukrajna) sok helyen sikeresen alkalmaznak.

Mezei József igazgató elmondta, céljuk a lehető legkisebb energia felvétel mellett a leghatékonyabb lámpatestek megalkotása magas minőségi és műszaki színvonalon, valamint a vevők igényeinek teljes körű ki­elégítése és maximális elégedettségének elérése.

MEZEI-VILL LIGHTING köz és közterület világítási, park, kiemelő és csarnokvilágítási lámpatestei a legkorszerűbb technológiát alkalmazva az elektro­mos energia leghatékonyabb felhasználásával látja el világítási feladatait maximális fényerővel és minimális karbantartásigénnyel.

Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 07Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 08

Minden lámpatípus magyar fejlesztésű és gyártású elektronikus tápegy­séggel üzemel, amely a közvilágítási és közterületi hálózatokon előforduló igénybevételekre specializálódott. Az optikai rendszer a lehető leghatéko­nyabban irányítja a kibocsátott fényt a megvilágítandó területre. A lámpatest családok formatervezése egyedi a piacon. A kevesebb, néha több elven egy úgynevezett Minimal Designt alkalmazva, a lámpák a lehető legkülönbözőbb helyeken és környezetben alkalmazhatók. A hazai gyár­tású alumínium test és ház ellenáll az időjárás viszontagságainak és a köz­területeken előforduló mechanikai behatásoknak, kiemelkedően magas élettartamot biztosítva a lámpatesteknek.

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármesterétől megtudtuk, a július végén megtartott képviselő-testületi ülésen úgy határoztak, hogy meghívásos pályázatot írnak ki a város közvilágításának LED-es felújítására. A döntés meghozatala előtt szerettek volna tájékozódni a témában, ezért látogattak ma el a MEZEI-VILL Kft. LED gyárába, valamint az esti órákban Balmazújvárosra, ahol megtekintették működés közben is a MEZEI-VILL LIGHTING lámpatesteket.

Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 10Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 11

Fontos célkitűzés, hogy a legmodernebb, legmegbízhatóbb LED-es technológia valósuljon meg városunkban. Augusztus végén kerül elbírálásra az egyetlen pályázó – MEZEI-VILL Kft. – pályázata. A hosszú távra hatással lévő felelős döntést nagymértékben megkönnyíti és elősegíti, hogy lehetőség nyílt mind a lámpatestek készítését, mind pedig az éles működést a gyakorlatban megismerni.

Mint ahogy korábban a cég képviselői elmondták, a jelenlegi közvilágítás cserére, fejlesztésre szorul, egyre több szakaszon jelentkeznek műszaki hibák és egyre többe kerül a lámpák üzemeltetése, javítása.

A projekt nem csupán lámpatestcserét jelent, hanem szükség esetén lámpakar cserét is, illetve azokon a városrészeken, ahol eddig nem volt, vagy nem kielégítő a közvilágítás, ezt követően ott is kiépítésre kerül majd.

Amennyiben nyer a pályázó, akkor helyi vállalkozás, helyi munkaerővel előállított – a helyi érdekeket szem előtt tartva –, a gyakorlatban látva nagyon jól teljesítő közvilágítás valósulhat meg Berettyóújfaluban, ráadásul ennek költségét bérletkonstrukció keretében, az így előállt megtakarításból tudná fedezni a város, egyéb plusz ráfordítás nélkül, és a futamidő letelte után az önkormányzat tulajdonába kerülnek a berendezések.

Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 13Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 14

Korszerűsödik a közvilágítás városunkban 04

Szóljon hozzá!