artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mivel az elmúlt napokban több bulvársajtóban is pánikkeltő, ugyanakkor téves információ látott napvilágot a Berettyóújfalut Szentmártonnal összekötő híd állapotáról, ezért megkerestük Pércsi Norbertet, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjét, adjon hivatalos tájékoztatást olvasóinkak a jelenlegi helyzetről.

Az osztályvezető elmondta, a berettyószentmártoni hídon való közlekedés biztosított, felpályás, jelzőőrös korlátozás van érvényben a megkezdett felújítási munkák miatt.

A hídon a felújítási munkák tavasszal indulhattak el, a felújítás külső kivitelező bevonásával zajlik. A munkálatok során a burkolat kopórétegét és a dilatációs szerkezeteket cserélik ki, valamint a hídfő mögött kiegyenlítő lemezt is beépítik. Mindkét hídfő esetében a térdfal felső több mint egy méter magas részét elbontják, így részben új térdfal épül. A bontásnál felszínre kerültek az addig takart elemek egyes részei, például a hídfők szárnyfalai, ekkor válhatott ismertté, hogy az út bal oldalán a berettyóújfalui hídfő szárnyfalának és konzolszerkezetének újraépítése, valamint a berettyószentmártoni hídfő szárnyfal vasalatának megerősítése is szükséges. Ugyanakkor ezek nem felszerkezeti elemek, azok a híd állékonyságát nem befolyásolják. A kivitelezővel szerződésmódosítás előtt állnak, hogy ezeket a szükséges plusz munkákat is elvégezhessék, erre rövid időn belül sor kerül. Őszre a tervek szerint a kivitelező mindkét sávot visszaadja a forgalom számára.

A dúcolás kapcsán pedig elmondható, hogy nem a hídszerkezet, hanem a szárnyfal konzol van alátámasztva, mely oldal- és hosszirányban is merevítve van. Ezt a részt a kivitelező elbontja és újjáépíti. Az alátámasztott, elbontásra kerülő szerkezetről a munkálatok kezdete óta a gyalogos forgalmat átterelték a híd átellenes oldalára.

A munkálatok befejezéséig a közlekedők türelmét és megértését kérik, a beruházás rövid, közép és hosszú távon is az ő érdeküket szolgálja majd.

Hozzászólások  
#1 Balogh Sándor 2018-08-26 18:11
Az a probléma, hogy amíg a bulvársajtó nem írta meg a tényeket, addig a Magyar Közut sem érezte kötelességének, hogy a felújítás elhúzódása miatt tájékoztatást adjon a híd helyzetéről és a javítás befejezésének várható időpontjáról. A Berettyószentmártonban élők és a hídon át közlekedők elég sok bosszuságot szenvedtek el március óta. A tájékoztatás hiányán nem csodálkozom, mert a kivitelezést végzők a minimális tájékoztatást sem adták meg az állampolgároknak a 47. főút és a körforgalom felújításakor. Úgy gondolom, hogy a város országgyűlési képviselőjének be kellene szállnia és mindent megtenni azért, hogy a híd felújítása minél előbb befejeződjön.

You have no rights to post comments