TELEKOM BANNER

virag

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatél

aurabannermedium2

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. november 19. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

Tejszínes, gombás karajszelet, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Natúr csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

Napi menü:

Köménymagleves

Töltött paprika

veradas

koboreb

  viastein

 TELEKOM BANNER

Mivel az elmúlt napokban több bulvársajtóban is pánikkeltő, ugyanakkor téves információ látott napvilágot a Berettyóújfalut Szentmártonnal összekötő híd állapotáról, ezért megkerestük Pércsi Norbertet, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjét, adjon hivatalos tájékoztatást olvasóinkak a jelenlegi helyzetről.

Az osztályvezető elmondta, a berettyószentmártoni hídon való közlekedés biztosított, felpályás, jelzőőrös korlátozás van érvényben a megkezdett felújítási munkák miatt.

A hídon a felújítási munkák tavasszal indulhattak el, a felújítás külső kivitelező bevonásával zajlik. A munkálatok során a burkolat kopórétegét és a dilatációs szerkezeteket cserélik ki, valamint a hídfő mögött kiegyenlítő lemezt is beépítik. Mindkét hídfő esetében a térdfal felső több mint egy méter magas részét elbontják, így részben új térdfal épül. A bontásnál felszínre kerültek az addig takart elemek egyes részei, például a hídfők szárnyfalai, ekkor válhatott ismertté, hogy az út bal oldalán a berettyóújfalui hídfő szárnyfalának és konzolszerkezetének újraépítése, valamint a berettyószentmártoni hídfő szárnyfal vasalatának megerősítése is szükséges. Ugyanakkor ezek nem felszerkezeti elemek, azok a híd állékonyságát nem befolyásolják. A kivitelezővel szerződésmódosítás előtt állnak, hogy ezeket a szükséges plusz munkákat is elvégezhessék, erre rövid időn belül sor kerül. Őszre a tervek szerint a kivitelező mindkét sávot visszaadja a forgalom számára.

A dúcolás kapcsán pedig elmondható, hogy nem a hídszerkezet, hanem a szárnyfal konzol van alátámasztva, mely oldal- és hosszirányban is merevítve van. Ezt a részt a kivitelező elbontja és újjáépíti. Az alátámasztott, elbontásra kerülő szerkezetről a munkálatok kezdete óta a gyalogos forgalmat átterelték a híd átellenes oldalára.

A munkálatok befejezéséig a közlekedők türelmét és megértését kérik, a beruházás rövid, közép és hosszú távon is az ő érdeküket szolgálja majd.

Hozzászólások   

+1 #1 Balogh Sándor 2018-08-26 18:11
Az a probléma, hogy amíg a bulvársajtó nem írta meg a tényeket, addig a Magyar Közut sem érezte kötelességének, hogy a felújítás elhúzódása miatt tájékoztatást adjon a híd helyzetéről és a javítás befejezésének várható időpontjáról. A Berettyószentmártonban élők és a hídon át közlekedők elég sok bosszuságot szenvedtek el március óta. A tájékoztatás hiányán nem csodálkozom, mert a kivitelezést végzők a minimális tájékoztatást sem adták meg az állampolgároknak a 47. főút és a körforgalom felújításakor. Úgy gondolom, hogy a város országgyűlési képviselőjének be kellene szállnia és mindent megtenni azért, hogy a híd felújítása minél előbb befejeződjön.
Idézet

Szóljon hozzá!