artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. 07. 03-án találkozóra vártuk a város vállalkozói rétegét, ahol bemutattuk a BMSE múltját, jelenét és közös terveinket. Ezúton is köszönjük Muraközi István Polgármester Úr segítségét a meghívásban, a rendezvény hátterének biztosításában; egyszóval az Egyesületünk melletti kiállásban.

Elődeink tanítottak minderre minket és mi, a jelen generációja igyekszünk méltóvá válni arra az örökségre, azaz szellemiségre, amit ránk hagytak az öregek; a barátság, az összetartás … és a sportág szerelme....ez a BMSE. Tiszteld a hagyományainkat, építs az elődök által rakott alapra erős falakat, melyekre a következő generáció olyan tetőt húzhat, ami nem szakad be a jövő kihívásainak súlya alatt!

Felelős gondolkodásunk azt diktálja, hogy Egyesületünk költségvetését érintően törekedjünk minél több - nem állami - pénzügyi forrás, azaz magántőke megszerzésére, mivel annál kevesebbet kell kérnünk abból a kalapból, amelyből a jóval nagyobb szükségben szenvedő embereknek és egyesületek osztanak.  A találkozó több tanulsággal is szolgált számunkra. Pozitív üzenete az volt, hogy lassan, de biztosan kezdi megfertőzni az európai gondolkodásmód a kistérségünkben élő és működő vállalkozókat is. Ez mindenképpen elmondható azokra a nagyra becsült személyekre, akik elfogadták meghívásunkat, és megjelentek rendezvényünkön. Azokat is megfertőzte, akik illő módon jelezték, hogy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak megjelenni, de érdeklődésüket fejezték ki a téma, azaz a BMSE iránt. Azokat is megfertőzte, akik az elmúlt években folyamatosan támogattak minket. Köszönet nekik!

IMG 8142IMG 8139

De mit is jelent az európai gondolkodásmód? Idéznék a NONPROFIT KUTATÓCSOPORT EGYESÜLET Zárójelentéséből:

„A szűkebb környezet (székhelytelepülés, kistérség) segítését célzó vállalati adományok feltehetőleg gyakoribbak azoknál a cégeknél, amelyek kisebb településeken működnek. Minél jobban átlátható helyi közösségbe ágyazódik be egy vállalat, annál kevésbé lehet közömbös számára, hogy ez a környezet milyen: akadályozza-e vagy segíti a tevékenységét; kedvező vagy kedvezőtlen feltételeket teremt-e a működéséhez; vonzó életlehetőségeket kínál-e a vezetőinek és munkavállalóinak, vagy megnehezíti mindennapjaikat.” Ehhez nincs mit hozzátennünk.

Másik tanulsága a találkozónak, hogy egy nonprofit, közhasznú tevékenységet folytató egyesületnek nem elég egy alkalommal bemutatkoznia, előadnia terveit és végül megfogalmaznia kérését a vállalkozói réteg felé. Tudatos, következetes tréningre és kampányra van szükség. Tréningezni kell az átlagember szemléletmódját; legyen ő tehetős, vagy bérből és fizetésből élő honpolgár. Kampányolni kell azért, hogy erre a tréningre „vevők” legyenek a helyi közösségek tagjai. A kampány során olyan kommunikációra van szükség, ami talán nem annyira választékos, de egyáltalán nem kétértelmű, sőt, a józan „paraszti” ész számára is ugyanazt az üzenetet hordozza.

bmse02

A találkozóval az alábbi célokhoz szerettünk volna anyagi támogatást szerezni a helyi vállalkozói réteg tagjaitól:

  1. Fenntarthatóság megvalósítása stabil anyagi háttérrel és humánerőforrással egyrészt a TAO (utánpótlás), másrészt szabadon felhasználható források (felnőtt csapatok) felhasználásával,
  2. A férfi felnőtt csapat pozíciójának megerősítése, a női felnőtt csapat feljutása az NBII. bajnokságba, amellyel sportkarrier-pályát tudunk biztosítani az utánpótlásnak,
  3. Együttműködés kialakítása a helyi általános és középiskolákkal, és akár sporttagozatos osztályok indítása (Úttörő ebben az Arany János Gimi, ahol Kiss Béla edző és tanár úr közreműködésével 2017-ben elindult egy ilyen osztály),
  4. A tervezési időszak végén elérhető távolságba kerüljön a férfi NBI/B. bajnokság, illetve megkezdődjék egy párbeszéd főiskolai / egyetemi kar Berettyóújfaluba telepítéséről.

A fenti célok megvalósításával az alábbi eredményeket kívánjuk elérni:

  • Sportolóinkat Berettyóújfaluban tudjuk tartani akár 23-24 éves korig,
  • Megteremthetjük annak lehetőségét, hogy a versenyképes felsőfokú végzettséget szerezzenek sportolóink, és el tudjanak helyezkedni Berettyóújfaluban és a Bihar kistérségben!

IMG 8147IMG 8150IMG 8145

Ígérjük, aki valamilyen módon hozzájárul egyesületünk működésez és velünk tart a megkezdett úton, egy olyan közösség tagjává válik, ahol felemelt fejjel mondhatják majd évek múltán:

Berettyóújfalu, az én városom. A kézilabda, az én sportom. Ez az én vállalkozásom… Itt élek!

Egyesületünk készen áll arra, hogy a helyi és a kistérségi vállalkozások adományait fogadja. A közhasznúság adott esetben lehetővé teszi, hogy az adományt ráfordításként elszámolja az adományozó. Nem feledjük és valljuk azt, hogy adomány és adomány között nincs morális vagy erkölcsi különbség, csak számszaki. Minden adományozót nagyra becsülünk, és a rendelkezésünkre álló információs csatornáinkon ennek hangot is fogunk adni.

Ha magánszemélyként olvassa a fenti sorokat, és felkeltettük érdeklődését, akkor kérdéseit és adományozási szándékát akár a BerettyóHír-en keresztül, akár közvetlenül is jelezze felénk.

Tóth József - BMSE

You have no rights to post comments