artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

„A Berettyóújfalui Civil Udvar – közösségi tér felújítása, fejlesztése kulturális rendezvények megvalósítása érdekében” című, TOP-7.1.1-16-H-054-2. kódszámú felhívás kapcsán 2018. június 20-án sajtótájékoztatót tartottak a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal – Kabinet-tárgyalójában.

A sajtótájékoztatón Bónácz János konzorciumvezető és Tikász Ferenc munkaszervezet-vezető a TOP-7.1.1-16-2016-00054. azonosítószámú, „Berettyóújfalui mindannyiunk városa” elnevezésű projektet mutatták be, majd a TOP-7.1.1-16-H-054-2. kódszámú, „A Berettyóújfalui Civil Udvar – közösségi tér felújítása, fejlesztése kulturális rendezvények megvalósítása érdekében” közzétett helyi felhívást ismertették.

„Berettyóújfalu mindannyiunk városa!”

Ez a vezérelv irányítja az önkormányzat, és egyre több intézmény, vállalkozás és civil szervezet életét és fejlesztési elképzeléseit. Közös érdekünk, és egyre inkább közös célunkká is vált, hogy az egyébként is kiváló adottságokkal, természeti és kulturális értékekkel, kiválóan felkészült szakemberekkel és elkötelezett közösségekkel rendelkező város egyre több lehetőséget tudjon nyújtani az itt élőknek és az ide látogatóknak egyaránt.

Ennek érdekében 2016. május 25-én a helyi közszféra, valamint a vállalkozói és civil élet képviselői létrehozták a Berettyóújfalui Helyi Akciócsoportot (HACS), mely egy széles körre kiterjedő közösségfejlesztés koordinálását vállalta. Előzetesen egy közel ötven főből álló tervező műhelymunka eredményeként létrejött a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia, melynek végrehajtását a helyi akciócsoport konzorciumi formában végzi. A konzorcium célja, hogy Berettyóújfalu hosszú távú közösségi és kulturális tartalmú fejlesztése tudatos módon, a lehető legtöbb helyi szereplő egyetértésével, közreműködésével valósuljon meg.

Ennek érdekében a konzorcium feladata a kulturális és közösségfejlesztési tartalmú Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott fejlesztési elképzelések megvalósítását szolgáló pályáztatási rendszer kidolgozása és működtetése. A fejlesztések és programok megvalósítására Berettyóújfalu Város Önkormányzata 250 millió Ft összegű támogatást nyert, melyet a közösség tagjai által kidolgozott, a leginkább célravezető pályázatok útján kíván eljuttatni a város közösségi életéért tevékenykedő szervezetekhez.

A projekt keretében két, egyenként 35 millió forint összértékű kulcsprojekt valósul meg, melyek közül a Civil Udvar felújítását célzó pályázati program felhívása jelent most meg. Ezzel ténylegesen is kezdetét vette a program megvalósítása.

További információk a projekt honlapján.

You have no rights to post comments