precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

A Fúvószenekarért Alapítvány Kuratóriuma a hagyományokhoz hűen, 2018. június 9-én a Városi Zeneiskola udvarán tartotta ünnepi rendezvényét, melyen Szilágyi Péter igazgató-karnagyra emlékeztünk. Az emlékünnepet idén is sokan megtisztelték jelenlétükkel. KÉPGALÉRIA

Emlékező beszédet tartott Dr. Csikota József egyetemi adjunktus, a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet- Európai Szövetsége WASBE-tagszervezet elnöke.

Dr. Csikota József egyetemi adjunktus sok szeretettel és tisztelettel köszöntötte a megemlékezés résztvevőit és kifejezte, nagy megtiszteltetés számára, hogy jelen lehet ezen a méltó ünnepségen, ahol olyan egyéniségre emlékezünk, aki a mai társadalmunknak nagyon sokat adott munkásságával, kreativitásával, szakmaiságával és emberségével. Ő nem más, mint Szilágyi Péter.

Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 05Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 33

A személyes ismeretségük felidézését követően emlékeztetett arra, hogy igazgató-karnagy úr közel állt tanítványaihoz, mindig sikerre vitte fúvószenekarát. Amikor még csak indulókat és polkákat játszott egy zenekar Magyarországon, Szilágyi Péter karnagy vezetésével – itt, Berettyóújfaluban – az elsők között elindult egy olyan hangzás, egy olyan fúvószenekari repertoár, amely a mai zenekarok hangzását alapvetően meghatározza és magas színvonalra emeli.

Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 07Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 41

Szakmailag és emberileg is kimagasló, meghatározó egyénisége volt a városnak. Társadalmi, kulturális és oktatási szempontból egyaránt nagyon komolyat és magas színvonalat teremtett meg. Értéket tett le itt, Berettyóújfaluban és ezt az értéket nekünk kötelességünk továbbvinni.

Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 13Szilágyi Péter igazgató karnagyra emlékeztünk 18

Az ünnepi rendezvény Szilágyi Péter szobrának koszorúzásával folytatódott, majd a Zeneiskola tanulói és az Ifjúsági Fúvószenekar tartott hangversenyt, Hegedűs Imre vezényletével. Az eseményt vendéglátás és baráti beszélgetés zárta.

Szóljon hozzá!