artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

„Ne szóval szeressünk, hanem  cselekedettel és valóságosan” (I. János 3.:18.)

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt, Családját, Ismerőseit, a Város Intézményeit, 2018. május 25-én, pénteken megrendezésre kerülő Szeretethíd Református Önkéntes Napra, melynek kezdése 9:00 órakor lesz a Református Templomban.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018. május 25-26-án tízedik alkalommal rendezi meg Szeretethíd elnevezésű, az egész Kárpát-medence területére kiterjedő önkéntes programját, melyhez gyülekezetünk is csatlakozott.

A Szeretethíd berettyóújfalui fővédnöke Muraközi István polgármester úr.

Az Önkéntes nap tervezett programja 2018. május 25. péntek:

8:30 Regisztráció a Református Templomban.

9.00 Köszöntőt mond: Muraközi István Polgármester, majd megnyitó áhítat.

9.30 Az Önkéntes munkák elvégzése több munkacsoportban:

- Szemétszedés a városban, iskolák körül, lakótelepek környékén.

- Templomtakarítás.

- Lelki szolgálatok a Fényes Házban és a Mátyás utcai otthonban.

- Egyéb önkéntes munkák végzése a beérkező javaslatok alapján.

11.00 Az Önkéntes nap minden résztvevője vendégünk süteményre, a Berettyóújfalui Református Egyházközség Kálvin tér 3. sz. alatti Gyülekezeti Termében!

Aki kér igazolást az önkéntes szolgálatról, szeretettel kiállítjuk.

Hogyha további információra van szüksége, úgy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06-70-337-3726-os telefonszámon várjuk kérdéseit. Szívesen vesszük, ha a fentieken kívül van olyan egyéb munka, amelyet elvégzésre javasol, kérjük, jelezze elérhetőségünkön.

Tavalyi segítségét és önkéntes szolgálatát megköszönve életére, családjára, munkájára Isten gazdag áldását kérve maradunk szeretettel:

Áldáskívánással:

A Berettyóújfalui Református Egyházközség


1Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a 2018-as Szeretethíd egyházi fővédnöke:

Ha belegondolunk, akkor a munkánknak, az emberi kapcsolatainknak a 80-90 százaléka önkéntes. Nem csak azért, mert a szívességünket, szeretetünket, odaadásunkat fejezzük ki, hanem mert valahogy így van berendezve a világ. Egyszerűbben szólva: az önkéntesség alapozza meg azt az érzést, hogy számíthatok a másikra, és még inkább, hogy a másik számíthat rám.
Jézus azt mondja: „…ha valaki egy mérföld útra kényszerít, menj el vele kettőre.” Vannak dolgok, amiket kötelező megcsinálni, de Krisztusi ihletből még ugyanennyit hozzá lehet tenni. A Szeretethíd erre megtanítja a fiatalokat, időseket és bárkit, aki részt vesz a programon.

2Vastag Csaba, Fonogram-díjas énekes, a 2018-as Szeretethíd fővédnöke:

A leglényegesebb dolog szerintem, hogy olyanoknak segítsünk, akiknek – viccesen mondva – nincs lehetőségük szakszervezetet létrehozni. A mi felelősségünk az, hogy egy ilyen magasabb szinten, több embert elérő fórumon önkénteskedjünk értük és magunkért.
Saját alapítványom is van, tehát aktívan foglalkozom a „köz” segítésével. Ezt valódi felelősségemnek érzem, hiszen annak idején az X-Faktor című műsorban nagyon sokat kaptam a kedves közönségtől, és mindig szem előtt tartottam, hogy abból vissza is adjak évről-évre, vagy akár napról-napra is. Egy percig sem volt kérdéses, hogy elvállalom a Szeretethíd fővédnökségét, hiszen nagyon fontosnak érzem, hogy ezekre a kezdeményezésekre felhívjuk a figyelmet, és bízom benne, hogy sok mindenkihez el fogunk jutni a Szeretethíd által.

You have no rights to post comments