precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Rendkívüli testületi ülést tartott Berettyóújfalu város képviselő-testülete 2017. május 17-én, ahol többek között a Fogvatartottak Egészségügyi Központjával kapcsolatos kérdések is napirendre kerültek. – készült a Berettyó Televízió tudósítása alapján

Az ingatlan átadásra a Fogvatartottak Egészségügyi Központja a városvezetés igényeinek megfelelő kialakítása okán van szükség. Az Önkormányzat a tervezés során kérte, hogy az ingatlant gépjárművel, tömegközlekedési eszközzel a 42-es számú főút felől lehessen megközelíteni, illetve a parkolókat is ennek megfelelően alakítsák ki, ezzel tehermentesítve a Herpály utcát és megőrizve a közelben lakók nyugalmát.

Ehhez van szükség a beruházó – Büntetés Végrehajtás Országos Parancsnokság – által készíttetett tervek alapján további ingatlanrészek átadására.

Az ülésen részt vett Lajtár József vezérőrnagy, a BVOP országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese, aki a felmerülő kérdésekre válaszolt.

Lajtár József elmondta, korábban rögzítették, hogy a kórház épületének alapterülete 7900 nm, az ehhez kapcsolódó egyéb területek kialakítása teszi szükségessé a további ingatlanrészek bevonására, valamint a működés jogszerű feltételeinek biztosítását szolgálja.

Vezérőrnagy úrtól a további kérdésekre válaszul megtudtuk, hogy a Kormány, amikor 2010-ben elkezdte munkáját, sorba vette, mely területeket szükséges ésszerűsíteni. Egy kormányhatározatba foglalták, hogy a büntetés végrehajtás egészségügyi intézményei a továbbiakban ne tagolódjanak szét, hanem egységbe foglalva láthassák el feladatukat. Ez az egységes centrum – amely az összes egészségügyi intézményt magába foglalta volna – szerencsére nem valósult meg, a kormányhatározat hatályon kívül helyezése folyamatban van. Megnyugtatásként elmondható, hogy Berettyóújfaluba kizárólag a tököli centrumú „rabkórház” kerül. Az egészségügyi központnak csak és kizárólag ezt a funkciót szánják.

Megmarad a jelenlegi telephelyén az utógondozóként működő és elesett emberekkel foglalkozó Nagyfa és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet is.
Lajtár József tájékoztatott arról is, hogy a kialakításra kerülő intézmény csak annyiban különbözik a börtöntől, hogy más a felszerelése, más a környezet. Az ápolásra, kezelésre szorulók megkapják a kórházban a szakmai segítséget és ezt követően gyógyulni a BV épületben fog, megfelelő biztonsági intézkedések mellett. A BVOP felel a lakosság biztonságáért, és hogy a fogvatartottaz előírásoknak megfelelő szigorral kerüljön megőrzésre. A civil és fogvatartott betegek útja nem fogja keresztezni egymást, továbbá egy ambulánsan kezelhető fogvatartott nem kerül ideszállításra, hanem a helyi egészségügyi intézményben lesz ellátva.
Szóljon hozzá!