artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A 47. sz. főút Berettyóújfalu átkelési szakaszán történő burkolatfelújítással kapcsolatosan, a pályaszerkezet csere építési munkálatai miatt 2018. május 22-től  forgalomkorlátozásra kerül sor a Dózsa György utca – Bocskai utca – Kádár Vitéz utca csomópontban.

A Zemplénkő Kft.-től - mint kivitelezőtől - kapott tájékoztatásból megtudtuk, a Pünkösd utáni napokban megkezdi a 47-es számú főút Önkormányzat előtti szakaszán a jelenleg még fel nem mart útszakasz teljes pályaszerkezet cseréjének kivitelezési munkáit. Talán ez lesz a főút felújításának egyik legnagyobb forgalomkorlátozással járó beavatkozása a Berettyó-híd átépítése mellett. Fontos erről kicsit többet beszélni, hiszen a közel két hétig tartó építés alatt igen nagy korlátozásra kell számítani. Azért is szükséges ez az átépítés, mert ezen a szakaszon annyira rossz állapotban van az alépítmény, hogy csak a teljes pályaszerkezet cseréje biztosít hosszútávú megoldást. A munkálatok elvégzése 2 ütemben zajlik. 

I. ütemben
- Az útpálya szelvényezés szerinti jobb oldalán az egyenes-balra kanyarodó forgalmi sávon és a jobbra kanyarodó forgalmi sávon a forgalom el lesz terelve, illetve a Bocskai utca lezárásra kerül, ide a behajtás nem lesz megengedve. A pályaszerkezet csere építése ideje alatt a közlekedés forgalomelterelés mellett történik.
- Az építési szakasz eleje szelvényezés szerinti jobb oldalon a 36+583,36 km szelvényben található, az építési szakasz vége a szelvényezés szerinti jobb oldalon 36+608,47 km szelvényben ér véget (25,11 m)
- a forgalomkorlátozás jelzőlámpa kikapcsolással nem jár
- a lezárás és forgalomkorlátozás időtartama előreláthatólag 10 nap (2018.05.22-től, 2018. 05.31-ig), de az időjárás függvényében (pl.: esős napok miatt), ez az időtartam megnövekedhet.
- A Bocskai utca lezárásának ideje alatt Berettyószentmárton felől érkezők a Polgármesteri Hivatalt alternatív útvonalon érhetik el: a Szillér utca-Bercsényi utca- Bocskai utca útvonalon
- A Debrecen felől érkezők a Polgármesteri Hivatalt alternatív útvonalon érhetik el: Kálvin tér-Rákóczi Ferenc utca-Árpád utca-Bocskai utca útvonalon

II. ütemben
- Az útpálya szelvényezés szerinti bal oldalán az egyenes-jobbra kanyarodó forgalmi sáv és az egyenes-balra kanyarodó forgalmi sávon a forgalom el lesz terelve, illetve a Kádár Vitéz utca lezárásra kerül, ide a behajtás nem lesz megengedve. A pályaszerkezet csere építése ideje alatt a közlekedés forgalomelterelés mellett történik.
- Az építési szakasz eleje szelvényezés szerinti bal oldalon a 36+583,36 km szelvényben található, az építési szakasz vége a szelvényezés szerinti bal oldalon 36+608,47 km szelvényben ér véget (25,11 m)
-a forgalomkorlátozás jelzőlámpa kikapcsolással nem jár
- a lezárás és forgalomkorlátozás időtartama előreláthatólag 10 nap (2018.06.01-től-2018.06.10-ig), de az időjárás függvényében ( pl.: esős napok miatt), ez az időtartam megnövekedhet.
- A Kádár Vitéz utca lezárásának ideje alatt Berettyószentmárton felől érkezők a Berettyóújfalui Piacot alternatív útvonalon, a Toldi utca felől érhetik el
- A Kádár Vitéz utca lezárásának ideje alatt a Debrecen felől érkezők a Berettyóújfalui Piacot alternatív útvonalon érhetik el: a Bajcsy-Zsilinszky utca- Népliget u. útvonalon

Mellékeljük az ideiglenes forgalomkorlátozási tervet, amin jól látszik, hogy bizony igen szűk lesz az áteresztő képessége az említett csomópontnak, főleg úgy, hogy a Kádár vitéz és a Bocskai utcáról csak nagyon korlátozottan lehet majd a főútvonalra felhajtani. Az átépítés előkészítéseként május 23-án (szerdán) felbontásra kerül egy közel 30 négyzetméteres kutatóárok, ami segíteni fogja a mukálatok gyorsabb kivitelezését.

Kérjük türelmüket, aki pedig teheti, kerülje el a kereszteződést az átépítés ideje alatt.

Demény Zsolt műszaki referens
vezető főtanácsos

Berettyóújfalu Város Önkormányzata
Városfejlesztési Iroda

Nagyításhoz kattintson a képre!

utfelujitas01

utfelujitas02

You have no rights to post comments