precizbanner

2016tavaszbanner2

lily

millenniumkicsi2

gazdatél

aurabannermedium2

arzuhanas2017

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. január 20. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Vasárnap a főzés szünetel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740

veradas

koboreb

telivasar  

alkusz2

 

Balatonfüreden tartotta szakmai tanácskozását a Városok Falvak Szövetsége 2018. május 10-12. között. Városunkat Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője képviselte.

A Vaszary Galéria Széchenyi termében megtartott szakmai tanácskozást fakultatív programok követték, melyek során a térség turisztikai, kulturális és gasztronómiai  értékeivel ismerkedhettek meg a résztvevők, majd szombaton az ünnepélyes Balatoni Évadnyitó keretein belül a Vitorlabontó ünnepség és az idény első vitorlás versenyének részesei lehettek.

varosokfalvak 06varosokfalvak 01

Muraközi István polgármestertől megtudtuk, Berettyóújfalu a megalakulás óta tagja a szövetségnek, melynek köszönhetően idén ismét 20 fő vehet részt Berettyóújfaluból a június 18-án kezdődő csopaki tánctáborban. A tábor költségeit a VFSZ vállalja, így a gyermekek részére a tábor ingyenes. A tábor során a szervezők fellépési lehetőséget biztosítanak a csoportok részére a part menti településeken.

varosokfalvak 08varosokfalvak 10

A Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió Egyesület tevékenységéről, célkitűzéseiről

Debrecen a Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió – mint államhatárokon átnyúló kulturális szervezet – létrehozásával olyan nemzetközi kulturális egyesület létrejöttét kívánta elősegíteni, amelyet a régió településeinek önkormányzatai, egyházai, kulturális és civil közösségei együttesen alapítanak. A szövetség elnöke Halász János a Magyar Művészeti Akadémia Felügyelő Testületének elnöke, a Hungarikum Bizottság, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság tagja,a Fidesz-frakció szóvivője és frakcióvezető-helyettese.

varosokfalvak 12varosokfalvak 17

A jelenleg 30 tagot számláló VFSZ identitását a közös kulturális hagyományból eredezteti. Tagjai arra törekszenek, hogy a régió fejlődése érdekében az egyszer már kialakult kapcsolódásokat újra felépítsék, a meglévőket megerősítsék. Elsődleges céljuk egy olyan kulturális hálózat kiépítése és működtetése, amely lehetővé teszi egymás kulturális értékeinek megismerését és megismertetését, s ennek kapcsán közös projektek kidolgozását a kultúra különböző területein. Az egyesület tagjai felismerték és biztosak abban, hogy a fenti célok megvalósítására csak együtt és együttműködve képesek.

A Városok Falvak Szövetsége idén márciusban Berettyóújfaluban vendégeskedett, amikor bemutathattuk a települések képviselőinek városunk és a régió történelmi, kulturális, gasztronómiai és turisztikai adottságait.

varosokfalvak 18.2.varosokfalvak 19

 

Szóljon hozzá!