precizbanner

virag18osz

millenniumkicsi2

LizArt Design hajas

gazdatavasz

aurabannermedium2

crisantemo berettyó

Berettyó Kártya 2017 borító

lily

ilonatavasz18

tavasz18.01

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2018. október 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"B" menü a helyszínen:

Húsleves csigatésztával

Rántottszelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

ZÁRVA

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


termalmenu
Rendelés leadás legkésőbb előző nap 10 óráig
06 (30) 963-3740
 

veradas

koboreb

viastein

 precizbannerkicsionkentesseg

Balatonfüreden tartotta szakmai tanácskozását a Városok Falvak Szövetsége 2018. május 10-12. között. Városunkat Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője képviselte.

A Vaszary Galéria Széchenyi termében megtartott szakmai tanácskozást fakultatív programok követték, melyek során a térség turisztikai, kulturális és gasztronómiai  értékeivel ismerkedhettek meg a résztvevők, majd szombaton az ünnepélyes Balatoni Évadnyitó keretein belül a Vitorlabontó ünnepség és az idény első vitorlás versenyének részesei lehettek.

varosokfalvak 06varosokfalvak 01

Muraközi István polgármestertől megtudtuk, Berettyóújfalu a megalakulás óta tagja a szövetségnek, melynek köszönhetően idén ismét 20 fő vehet részt Berettyóújfaluból a június 18-án kezdődő csopaki tánctáborban. A tábor költségeit a VFSZ vállalja, így a gyermekek részére a tábor ingyenes. A tábor során a szervezők fellépési lehetőséget biztosítanak a csoportok részére a part menti településeken.

varosokfalvak 08varosokfalvak 10

A Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió Egyesület tevékenységéről, célkitűzéseiről

Debrecen a Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió – mint államhatárokon átnyúló kulturális szervezet – létrehozásával olyan nemzetközi kulturális egyesület létrejöttét kívánta elősegíteni, amelyet a régió településeinek önkormányzatai, egyházai, kulturális és civil közösségei együttesen alapítanak. A szövetség elnöke Halász János a Magyar Művészeti Akadémia Felügyelő Testületének elnöke, a Hungarikum Bizottság, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság tagja,a Fidesz-frakció szóvivője és frakcióvezető-helyettese.

varosokfalvak 12varosokfalvak 17

A jelenleg 30 tagot számláló VFSZ identitását a közös kulturális hagyományból eredezteti. Tagjai arra törekszenek, hogy a régió fejlődése érdekében az egyszer már kialakult kapcsolódásokat újra felépítsék, a meglévőket megerősítsék. Elsődleges céljuk egy olyan kulturális hálózat kiépítése és működtetése, amely lehetővé teszi egymás kulturális értékeinek megismerését és megismertetését, s ennek kapcsán közös projektek kidolgozását a kultúra különböző területein. Az egyesület tagjai felismerték és biztosak abban, hogy a fenti célok megvalósítására csak együtt és együttműködve képesek.

A Városok Falvak Szövetsége idén márciusban Berettyóújfaluban vendégeskedett, amikor bemutathattuk a települések képviselőinek városunk és a régió történelmi, kulturális, gasztronómiai és turisztikai adottságait.

varosokfalvak 18.2.varosokfalvak 19

 

Szóljon hozzá!