artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 17. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Sonkával töltött sertéskaraj rántva, burgonypürével, majonézes almás lilakáposztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és a Gróf Tisza István Kórház közötti szakképzési együttműködési megállapodás aláírására ünnepélyes keretek között, 2018. április 18-án került sor. KÉPGALÉRIA

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntő beszédében példaértékűnek nevezte ezt a megállapodást, hiszen a térség gazdasági és infrastrukturális fejlődése igényt támaszt a szakember-utánpótlás fejlesztése iránt, illetve reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben sikerül megvalósítani a felsőfokú egészségügyi szakképzést is Berettyóújfaluban.

Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója elmondta, hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol egymással a két intézmény, jelenleg is több mint 100 egészségügyi szakos tanulóval áll kapcsolatban a Gróf Tisza István Kórház, amely évente 20-30 végzős diáknak tud állást, biztost megélhetést nyújtani. Bízik abban, hogy a megállapodás aláírásával ez a kölcsönös együttműködés még mélyebbé és gyümölcsözőbbé válik majd.

Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 02Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 15

Pelyhéné Bartha Irén a BSZC főigazgatója elmondta, jelentős változáson ment keresztül a szakképzés a rendszer 2015-ös átalakítása óta, mely folyamatnak része a most megkötendő együttműködés is. A duális szakképzésnek köszönhetően nem csak biztos elméleti tudással rendelkező, hanem gyakorlati környezetben is jól "szocializálódott" fiatalok kerülnek ki a munkaerőpiacra. Az egészségügyi szakgimnáziumban tanulók szakmai gyakorlatukat a Gróf Tisza István Kórházban töltik, az érettségivel Általános ápolási és egészségügyi asszisztens, majd egy év után Gyakorló ápoló vagy Gyakorló mentőápoló végzettséget szereznek. Az itt végzett tanulók biztosan el tudnak helyezkedni a szakmájukban, az ország számos – helyi, debreceni, vagy fővárosi – egészségügyi intézményébe várják őket.

A köszöntő beszédek után a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és a Gróf Tisza István közötti szakképzési együttműködési megállapodást Pelyhéné Bartha Irén főigazgató asszony és Dr. Muraközi Zoltán főigazgató úr írták alá.

Ezt követően Kövér Gergő egészségügyi szakgimnáziumi tanuló előadásában Geiger Erzsébet: Akkor legyél ápoló című versét hallhattuk.

Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 06Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 07

A rendezvényen elhangzott, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum fontosnak tartja azt, hogy ne csak felújított és korszerűen felszerelt tantermekben tanulhassanak a tanulóik, hanem biztonságban is érezhessék magukat a tagintézményekben. Ennek érdekében nem csak a gyerekek szociális körülményeire, hanem egészségügyi állapotára is odafigyelnek. A Centrum vezetősége éppen ezért úgy döntött, hogy saját forrásból az elsősegély-nyújtáshoz szükséges eszközöket és újraélesztő készülékeket is vásárolnak. A készülékek működtetéséhez értő kollegák képzése folyamatban van. A tervek szerint ezt a kezdeményezést kiterjesztve a többi tagintézményre is sor fog kerülni a közeljövőben.

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum saját forrásból vásárolt defibrillátor-készülékeket a tagintézmények részére, melyek az ünnepségen kerültek átadásra az intézményvezetők részére.

Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 12Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 10

Dr. Vitányi István a defibrillátort Mihucz Sándornénak, a BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma tagintézmény vezetőjének adta át.

Pelyhénén Bartha Irén főigazgató asszony Pappné Fülöp Ildikónak, a BSZC Csiha Győző Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tagintézmény vezetőjének és Petőné Papp Margitnak, a BSZC Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tagintézmény vezetőjének adta át az újraélesztő készüléket.

Hagymásiné Szőke Katalin gazdasági főigazgató helyettes asszony a defibrillátort Biri Imrének, a BSZC Közgazdasági Szakgimnáziuma tagintézmény vezetőjének, Papp Gábor szakmai főigazgató helyettes Hűséné Szabó Máriának, a BSZC Veres Péter Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tagintézmény vezetőjének adta át.

A készülék átadások után Dézsiné Nagy Mónika - az esemény narrátora - elmondta, az iskolai oktatásban is nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatorientált szakmai képzésre, demonstrációs termeiket folyamatosan fejlesztik. Idén saját forrásból 8 millió forintot költhetnek különböző egészségügyi eszközökre, makettekre, szimulátorokra, amelyek remek lehetőséget biztosítanak a szemléltetésre, tapasztalásra, gyakorlásra.

A résztvevő vendégek megtekinthették a Dr. Muraközi Isvánné demonstrációs teremben berendezett, az egészségügyi szakképzés fejlesztésére beszerzett eszközöket bemutató mini-kiállítást, majd állófogadással zárult a rendezvény.

Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 29Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 35Szakképzési együttműködési megállapodást kötöttek 37

You have no rights to post comments