artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2018. márciusában is jelentősen fejlődött a debreceni légi utasforgalom. 1/3-addal többen, mintegy 26 110-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb márciusi és egyben első negyedéves utasforgalma volt a Debrecen Airporton.

Debrecen Airport

2017. március

2018. március

Változás

Utasforgalom (fő)

19 610

26 110

+33%

Debrecen Airport

2017. JAN-MAR

2018. JAN-MAR

Változás

Utasforgalom (fő)

56 830

72 950

+28%

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as márciusi és az első negyedéves eredményeket örömmel összegezte:

“Az emelkedő olajárak ellenére a Debrecen Airport utasforgalmának növekedése 2018. első negyedévében is stabil maradt. Stratégiai partnereink, a Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik. Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága a Lufthansa, aki a múlt héten a 2. születésnapját ünnepelte Debrecenben, pedig már hetente 5-ször repül március vége óta. Az Európai Unió, Oroszország és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt.

2018-ban további dinamikus növekedésre számítunk a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók ill. a személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és a Partiumból és Szabolcs-Szatmár megyéből is egyre többen választják a repülőterünket, hiszen ez a legközelebbi és legtöbb alacsony viteldíjú úti céllal rendelkező regionális repülőtér a régióban. Minden utazni vágyó számára, akár üzleti vagy rekreációs, turisztikai céllal indul el számos attraktív európai úti célt biztosítunk közvetlen légi járattal.”

RENDKÍVÜL NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS A NYÁRI CHARTEREKRE

A nyári charter szezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már hetente 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba ill. nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek. A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona, Katalónia fővárosa lesz és 2018. június közepétől szeptember végéig elérhető a Debrecen Airportról. Fontos információ azoknak, akik a nyaralásukat charter légitársasággal szeretnék Debrecenből megvalósítani: A piacon évek óta túlkereslet mutatkozik, így idén is a “last minute”-re számító utasok igényeit nem biztos, hogy minden esetben ki fogjuk tudni elégíteni, így időszerű a következő hetekben lekötni a nyári utakat, hiszen utána már a szabad időpontok és repülőjegyek száma erősen limitált lesz.

NYÁR: TÖBB JÁRAT LONDONBA ÉS EINDHOVENBE

A legtöbb utast szállító partnerünk, a Wizz Air a nyári menetrendtől heti 9 ill. a csúcsszezonban heti 10-szer közekedik Londonba, ill. a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente 3-szor utazhatunk Debrecenből.

TÖBB BEJÖVŐ UTAS MÜNCHENBŐL, TEL AVIVBÓL ÉS MOSZKVÁBÓL

A március végétől heti öt járattal közlekedő Lufthansa járattal még több érkező turistára számítunk Debrecenbe és a régióba ill. további dinamikus beutazó forgalmat prognosztizálunk az immáron 1 éve közlekedő tel-avivi és a decemberben indult Moszkvából közlekedő Wizz Air járatokon is.

ÁPRILIS 22-ÉN FUTÓVERSENY A DEBRECEN AIRPORT KIFUTÓPÁLYÁJÁN

Immáron másodszor rendezik meg a régió legkomolyabb repülőtéri futását, amelyre már több mint 1500-an nevezetek. A II. Wizz Air Debrecen Airport Runnal hagyományteremtő célunk van, hiszen az egészséges életmódra neveléssel sok sportoló és sportolni vágyó embert szólítunk meg és motiváljuk őket és családtagjaikat is a légi utazásra, ez a “Run and Fly” stratégiánk része.

You have no rights to post comments