artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata térfigyelő kamerarendszert telepített a város frekventált pontjain, azzal a szándékkal, hogy segítse a Rendőrség bűnmegelőző és felderítő munkáját.

A kamerák városban történő elhelyezési pontjait a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársaival egyeztettük, és az általuk javasolt helyeken, EoN oszlopokra szereltük fel - ismertette a kivitelezés részleteit Nagy Sándor a GRS Security Kft. ügyvezetője. A megfigyelési központ és rögzítés vonatkozásában legalkalmasabb helyszínnek a rendőrkapitányság épülete bizonyult. Itt van lehetőség a kamerák képeinek élőben történő megfigyelésére, események azonnali betekintésére, illetve visszanézésére, elemzésére.

A térfigyelő kamerákkal szemben támasztott elvárás az volt, hogy egy-egy megfigyelési ponton, a lehető legjobb minőségben, a legnagyobb területet belássa a kamera, de jó lenne, ha ezeken a területeken áthaladó gépjárműveknek szükség esetén a rendszámát is be lehetne azonosítani. Ezeknek a követelményeknek az alábbiak szerint tett eleget a telepítő (GRS Security Kft.)

Térfigyelő kamera Berettyóújfaluban 02Térfigyelő kamera Berettyóújfaluban 01

Egy-egy megfigyelési pontra 2-2 db nagyon jó felbontású,(4, és 8 Megapixeles) Full Hd kamera került felszerelésre, az egyik 92 fokos látószögű, akár éjszaka is színes képet biztosító, a másik pedig egy szűkebb területet látó, ami a rendszámot tudja beazonosítani. Mindkét kamerának (ha szükséges) a vezérlő központból motorosan lehet állítani a látószögét. A kép minőségére jellemző, hogy akár egy újság címe is olvasható vele. A rendszám-azonosításra alkalmas kamera éjjel és nappal is nagy biztonsággal rögzíti a közeledő vagy a távolodó járművek rendszámát, nagyon tág sebességhatárok között. A kamerák képei vezeték nélküli hálózat és átjátszóállomások közbeiktatásával jutnak el a központi rögzítő egységhez, ahol külön helyiségben egy 108 cm-es Full-Hd képernyőn látják a rendőrség illetékesei az eseményeket. A kamerák természetesen nagyon jó éjszakai látóképességgel rendelkeznek, és kiváló minőségű értékelhető képet adnak. Esetleges áramkimaradás esetén automatikusan akkumulátorról üzemelnek tovább.

Térfigyelő kamera Berettyóújfaluban 05A beérkezett jelek, ill. kameraképek feldolgozása és tárolása egy 32 csatornás rögzítő egységen történik, lehetőséget biztosítva a későbbiek folyamán a rendszer bővítésére. A rögzített felvételek a törvényben előírt időtartamig kerülnek tárolásra.

Helyszínek:

  • Szentmárton körforgalom
  • Penny-Market kereszteződés
  • Elzett előtti kereszteződés
  • Csonkatorony előtti út
  • 42. főút kórház bekötö
  • 42. főút Péterszegi út
  • 42. főút Földesi úti elágazás
  • Földesi út–Kossuth út elágazás
  • Agip-kút előtt
  • Tesco előtt

 

 

Dr. Tóth Ferenc rendőr alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője kérdésünkre elmondta, a legfőbb cél a kamerarendszer kiépítésével az, hogy az itt élő emberek és a városunkba érkező turisták minél nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere a tájékoztató végén kihangsúlyozta, a következő években további forrásokat igyekszik a város vezetése előteremteni a kamerarendszer további fejlesztésére.

 

Térfigyelő kamera Berettyóújfaluban 03

You have no rights to post comments