artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tél van… február. Ha február, akkor báli szezon. És… ha báli szezon, akkor Rákóczi bál! 2018. február 24-én – a hagyományoknak megfelelően – immár 17. alkalommal került megrendezésre iskolánkban a Rákóczi bál. A közös munka eredményeképpen ezen az estén minden a felhőtlen szórakozást, a tökéletes kikapcsolódást szolgálta. - Teberánné Körtvélyesi Éva írása

Rendezvényünket a száz fős vendégsereg mellett megtisztelte jelenlétével Arnóth Sándorné, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ tanügyi főtanácsos asszonya, Vitányi István, országgyűlési képviselő úr, Bónácz János, alpolgármester úr, valamint városunk képviselő-testületének több tagja is.

Az épületbe belépő vendégeket az ünnepi hangulathoz méltó és azt megalapozó színpompás, szemet gyönyörködtető látvány fogadta. Az erre az alkalomra eredeti funkcióját vesztett tornatermet és aulát most is Szító Márta varázsolta igazi bálteremmé.

rb2018 03rb2018 04

A hajnalig tartó mulatozáshoz a mindenkit táncra késztető zenéről a Betyárock zenekar gondoskodott, a műsorszámok megfelelő hangosítását pedig Mezei József Roland biztosította.

A felejthetetlen pillanatok többszöri felidézését és megtekintését lehetővé tevő videó felvételt Kari Sándornak (Fix Videostúdió), a jóleső érzéseket keltő és néha mosolyra is okot adó fényképek elkészítését pedig Kari Sándor, intézményvezető helyettesnek és kedves feleségének köszönjük.

Az ízletes és bőséges, minden igényt kielégítő, a kívánságok figyelembe vételével többféle választási lehetőséget biztosító vacsoráról az 1. Sz. Kisvendéglő gondoskodott. Az éjfélkor feltálalt töltött káposztát díjnyertes mesterszakácsunk Kádár József készítette el.

rb2018 18rb2018 07

A kinti, szokatlanul hideg időjárással ellentétben, iskolánkba belépve barátságos, kellemes hangulat és az ezt még fokozni hivatott „köszöntő ital” fogadta a bálozni vágyó közönséget. 19 óra után nem sokkal kezdetét vette a 17. Rákóczi bál.

Ráczné Vetési Enikő, intézményvezető asszony üdvözlő szavai után Bónácz János alpolgármester úr, a bál fővédnöke köszöntötte a megjelent vendégeket. Kihangsúlyozta, hogy a Rákóczi bál olyan esemény, amelyen évről évre mindig szívesen és jóleső érzésekkel vesz részt, hiszen a vidámságra és szórakozásra szükség van a hétköznapok rohanása közben.

A bálozó közönség szórakozását – hagyományainkhoz híven – színvonalas műsor biztosította.

rb2018 08rb2018 09

Elsőként iskolánk diákjainak, Németh Mariettának és Török Laurának gyönyörű hangja töltötte be a termet, hatalmas tapsot és elismerést kiváltva a hallgatóság soraiból.

A vacsora után Kmecz Anna, városunkban élő énekesnő lépett a képzeletbeli színpadra. A látványelemekben is bővelkedő előadás magával ragadta a közönséget. A közismert zeneszámokat sokan együtt énekelték a művésznővel, aki hajnalig vendége maradt bálunknak.

rb2018 05rb2018 06

A folytatásban a – már szinte állandó fellépőnek számító – Peszterce szabadidős néptáncegyüttes műsora szórakoztatta a közönséget. Szatmári táncot adtak elő nagy sikerrel.

rb2018 10rb2018 11

A műsorszámok zárásaként a már megszokott és a vendégek részéről kíváncsian várt tanári produkció következett. Az iskola pedagógusaiból minden évben újra megalakuló alkalmi tánckar operett részletekre koreografált táncot adott elő, majd a „táncosok” a tantestület több tagjával kiegészülve „húzatták” és énekelték el nótájukat. Az előadás fergeteges sikere Kártikné Prágay Zsuzsanna minden akadályt leküzdő, kreatív és fáradhatatlan munkájának köszönhető. A produkcióhoz szükséges korhű ruházatot az Erika Szalon biztosította.

rb2018 12rb2018 15

rb2018 13rb2018 14

rb2018 16rb2018 17

A műsorszámok után a táncos kedvű (és lábú) bálozók birtokba vették az aulát, amely erre az időre táncparketté változott. A jó hangulatú mulatozást csupán a tombolasorsolás szakította meg. A sok-sok felajánlásnak köszönhetően az idei sorsolás is két részben zajlott. Mindenki izgatottan figyelte a szelvényeit, és sokan örülhettek egy-egy megnyert tombolatárgynak. A legszerencsésebbek egy kétszemélyes wellness-hétvégét tölthetnek Egerben, illetve egy próba-nyelvvizsgával záruló nyelvtanfolyamon sajátíthatják el az angol nyelvet.

A legkitartóbb bálozók majdhogynem virradatig ropták a táncot, hajnali négy óra körül járt az idő, amikor a zenekar véget vetett a zenének.

rb2018 19rb2018 20

Reméljük, vendégeink közül mindenki nagyon jól érezte magát, felhőtlenül szórakozva egy kellemes hangulatú, vidám estét és éjszakát töltött a Rákóczi bálban.
Az egész est folyamán tapasztalt jó hangulat és a visszajelzések alapján elmondhatjuk: ez jó mulatság – közös munka volt, amely megérte az izgalmakat, a szervezést, a befektetett energiát…

Köszönjük a támogatást és segítséget mindazoknak, akik felajánlásaikkal, közreműködésükkel hozzájárultak a 2018-as Rákóczi bál sikeréhez.
Bízunk benne, hogy egy év múlva újra találkozunk: „Jövőre, veletek, ugyanitt”!




You have no rights to post comments