artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2018. február 10-én délelőtt a szentpéterszegi Faluházban megrendezett XII. Hurka- és Kolbásztöltő Fesztiválon, délután pedig Hajdúböszörményben, a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban 11. alkalommal megrendezett Hajdúsági Disznótorban jártak. A bűnmegelőzési szakemberek a helyszínen felállított információs pontokon vagyonvédelmi tanácsokat adtak a rendezvényre ellátogatóknak, valamint a kerékpárosoknak lehetőségük volt kétkerekűik regisztrálására.

A rendőrök főként időskorúak számára szolgáltak prevenciós tanácsokkal, elsősorban az otthonok védelmére, a trükkös lopásokra vonatkozóan.

A rendőrség a következő tanácsokat javasolja az áldozattá válás megelőzése érdekében:

  • Házalótól ne vásároljon semmilyen nem igazolt, vagy bizonytalan eredetű terméket, árut!
  • Ne vásároljon tüzelőanyagot ismeretlen, vagy szórólapokon jelentkező árusoktól! Ha mégis megtették, kérjenek igazolványt, kivágási engedélyt, mázsajegyet, számlát! Jegyezze fel az adataikat, a szállítójármű típusát, rendszámát! Csak a megrendelt mennyiség ellenőrzését követően fizessék ki a vételárat!
  • Idegen személyeket ne engedjen be lakásába, házába, bármilyen indokkal is érkezik!
  • Amennyiben ezt mégis megtette, ne hagyja felügyelet nélkül!
  • Mindegy, milyen hivatalra, hatóságra hivatkozik a belépni szándékozó, minden esetben kérjen tőlük arcképes igazolványt, megbízólevelet. Gyanú esetén hívja fel azt a szolgáltatót, szervet, amelyre hivatkozik! Győződjön meg a belépés jogalapjáról!
  • Az érkezőt csak akkor engedje be, ha igazolta magát, de lehetőleg ne maradjon vele egyedül, hívja családtagját, szomszédját is!
  • Soha ne váltson fel pénzt annak, aki ilyen indokkal állítja meg az utcán, vagy csenget be Önhöz! Hárítsa el kérését!

You have no rights to post comments