artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 2500 általános iskolás gyermek rajzát kapta meg az idei Álomút pályázatára, melyből az öt kategória győzteseit már kiválasztották. Rajtuk kívül összesen 33 pályamű mérkőzhet meg a közönség díjáért a társaság Facebook oldalán keresztül.

Az öt kategória győztesei (1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztály, valamint a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek) többek között az osztályukkal együtt elutazhatnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába. Az osztálykiránduláson kívül a kategória győztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin is. Rajtuk kívül 33 rajz jutott be a pályázat közönségszavazására.

A közönségszavazást a mai napon elindította a társaság és 2018. február 16-án, pénteken 10 óráig várják az ezen a linken elérhető rajzokra a lájkokat: https://www.facebook.com/MagyarKozut/posts/1830871436984876. A legtöbb kedvelést kapott pályamű készítője és osztálya a kategória győztesekhez hasonlóan szintén egy osztálykirándulást nyer a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba, ahová a buszos oda-vissza utaztatást, illetve a múzeumi tárlatvezetést is magában foglalja a nyeremény. A múzeumban a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb szupersztrádákig, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek emellett találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” című film főszereplő úthengerével is. A kategória győzteseken és a közönségszavazásra bejutott alkotásokon kívül közel 150 pályaművet, illetve 10 tanárt is díjaznak a gyerekek pályázásának támogatásáért.

Eredményhirdetésre a közönségszavazás lezárása után, február végén kerül sor. A közönségszavazást követően a kategóriák legjobb alkotásait is közzéteszik a www.kozut.hu-n, illetve a társaság Facebook oldalán is.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

You have no rights to post comments