precizbanner

gafem2020

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

aurabannermedium2

iparterulet

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. április 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tarhonyaleves

Gyrostál

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Szárazbableves füstölt hússal

Slambuc

"B" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

szeman

buntetes

ilonatavasz2020  

 

Demény Zsolt, a Városfejlesztési Iroda műszaki referense arról tájékoztatta lapunkat, hogy 2018. február 10-én új menetrend lép érvénybe a helyi járatú autóbusz közlekedésben, amely már a lakossági kérések, igények, eddigi tapasztalatok figyelembevételével készült el. Alábbiakban minden részletes információ megtalálható a változásokról, illetve az új menetrend is megtekinthető.

Mint arról már beszámoltunk, 2018. január 1-től újra jár a helyi járat, aminek a menetrendjét a rövid határidő miatt a régi, megszűnés előtti menetrend képezte. Az Önkormányzat tisztában volt azzal, hogy ez a menetrend arra jó, hogy a buszjárat elinduljon, arra viszont nem, hogy a lakosság igényeit teljes mértékben figyelembe vegye. A beindulás előtti lakossági fórumon jelezésre került, hogy az első hónap tapasztalata alapján új menetrendet kerül kidolgozni, ami január közepén már össze is állt.

Az Önkormányzat 2018. január 30-án a Berettyóújfalui Idősek Klubjában, Berettyószentmártonba ismét lakossági fórumot tartott, amin többen is részt vettek és megismerkedhettek az új menetrenddel. Itt lehetőség volt a használók oldaláról is meghallgatni a tapasztalatokat, véleményeket, amit az új menetrend kidolgozásánál  már figyelembe is vettek.

Miben is változott az új menetrend?

Mindenben, szinte csak a megállók maradtak ugyanazok. Ez alapján Berettyóújfalu két vége között (Aradi utca - TESCO) fog közlekedni, szinte minden megállónál megáll a helyi járat.

Egy útvonal lesz, ami egyes időpontokba a Vasútállomást is érinti. Sikerült a TESCO áruházzal is megegyezni, hogy az ottani megálló is használható legyen, így a helyi járat egyben a bevásárlást is segíteni fogja.

Figyelembe lett véve az is, hogy szombaton a piacra sokan nehezen tudnak eljutni a város távolabbi pontjáról, így ezen a napon délelőtt több járat is fog közlekedni. Figyeltek továbbá arra is, hogy az iskoláknál az utolsó órák környékén a diákoknak ne kelljen sokat várni a helyi járatra.

A menetrend elkészítésében segítséget nyújtott a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület, akik egyben a mobiltelefonos applikáció kidolgozását is elvégezték, így a QR kód segítségével a menetrend azonnal letölthető.

Sajnos azt nem lehet megígérni, hogy mindenki igénye beépüljön a helyi járat menetrendjébe, de azt igen, hogy mindenki igényét megvizsgálják, és ha indokolt, akkor évente felülvizsgálatra kerül az érvényes menetrendet.

Az új menetrend 2018. február 10-től lesz érvényben, amit már szombaton ki is lehet próbálni. Az Önkormányzat bízik abban, hogy ezzel megkönnyítik a menetrend értelmezését és a helyi járat jobb kihasználtsága is megoldódik.

Felhívják az autóvezetők figyelmét, hogy a DM-nél, a Városháza előtt és a TESCO-nál található buszmegállók ismét megállóként funkcionálnak, így itt már nem lehet megállni! Sajnos sokan még mindig megszokásból vezetnek, így a megállókban történő parkolásukkal akadályozzák a helyi járat közlekedést.

Menetrend mindkét írány 2018.02.10.

Vonalhálózati térkép

Szóljon hozzá!