artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Negyvenhárom gyermeket és egy felnőttet kórházba vittek szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt Komádiból, egy általános iskolából - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-t.

A település Petőfi Sándor utcai általános iskolájában többen rosszullétre, fejfájásra, szédülésre panaszkodtak, és a tűzoltók az intézményben kimutatták a szén-monoxid jelenlétét.

Az épületet átszellőztették, a mentők pedig a helyszíni vizsgálatok után tíz gyereket a berettyóújfalui, 33-at és egy felnőttet pedig a debreceni kórházba vittek. Az iskolában három nyílt égésterű kazán működik. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja, hogy az épületben van-e szén-monoxid-érzékelő.

Egy szemtanú elmondása szerint déli 12 óra körül észlelték az első rosszullétet a település református iskolájában. Az intézmény egyik takarítónője - aki a feltehetően meghibásodott kazán mellett tatózkodott - erős fejfájásra, hányingerre panaszkodott. Ezután egyre több tanulónál jelentkeztek hasonló tünetek. A helyszínre érkező Dr. Papp Miklós háziorvos azonnal felismerte a szénmonoxid-mérgezés tüneteit és értesítette a mentőket, valamint utasítást adott az épület kiürítésére.

A szomszédban található Barsi Dénes Általános Iskola tornatermébe menekített gyerekeket padokon,matracokon látták el a helyszínre érkező mentősök. Három mentőegység - a komádi, a berettyóújfalui és a püspökladányi - vonult a helyszínre, majd infúzió és oxigénpalack segítségével igyekeztek javítani a betegek állapotán. A mentésvezető az időközben otthonukba távozott tanulóka is visszahívta megfigyelésre. Szerencsére az érintettek nagy része már otthonában töltheti az éjszakát, információnk szerint 3 gyermek és egy felnőtt  szorul még kórházi megfigyelésre.

A szemtanú  azt is elmondta, a mentésben résztvevők mindannyian példás helytállásról tettek tanubizonyságot.  A nagy riadalom ellenére nyugodtan, jól szervezetten tette mindenki a dolgát; a katasztrófavédelem szakemberein, a szolgálatban lévő mentősökön és a szabadnapjukról önkéntesen beérkező helyi kollégáikon kívül a helyszínre érkező szülők is igyekeztek mindent megtenni azért, hogy minél előbb az állapotának megfelelő ellátásban részesüljön minden érintett.

 

You have no rights to post comments