artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Lisztérzékenyek Jótékonysági  Bálja? Már ilyen is létezik? – hangzott el a csodálkozó kérdés. Igen, kifejezetten cöliákiásoknak szerveztünk bált Berettyóújfaluban, a LÉOE helyi csoportjának javára. – Fazakas Réka Írása

A berettyóújfalui csoport 2016 novemberében alakult nagy lelkesedéssel, hosszú távú tervekkel.  Az alakuló ülés a Coeliakia Napok keretében kapott helyet a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete elnökségének jelenlétében. Kathóné Papp Éva, a berettyóújfalui csoport vezetője nagy szakértelemmel és lelkesedéssel irányítja a tagokat, havi foglalkozásokkal, szaktanácsadással, gluténmentes termékek elkészítésének bemutatásával, kóstolókkal, rendszeres kirándulásokkal, gluténmentes termékeket gyártó cégek üzemlátogatásaival. A diétás étkezés biztosítása példaértékű a városban, külön konyhán, felkészült szakemberek készítik el az ételeket és vállalják a garanciát a kereszt-szennyedződések elkerülésének biztosítása mellett nap, mint nap, az ételérzékeny gyermekek étkeztetésénél.

A berettyóújfalui csoport fennállásának egyéves évfordulóján, egyfajta ünnepi eseményként szervezte meg a jótékonysági bált, melyen 70 lisztérzékenységben érintett és azok családtagjai vettek részt. Az esemény jelentőségét az is mutatja, hogy nem csupán a városból, de Debrecenből, Budapestről, Püspökladányból is részt vettek rajta, sőt még a messzi Szarvasról is érkezett egy többszörösen érintett család.

l6l1

Berettyóújfalu városának számos üzlete és vállalkozása képviseltette magát a tombolára szánt ajándékokkal. A 200 forintért vásárolható tombolaszelvények bevétele is a helyi csoport működését támogatta. A tombolára több mint 150 felajánlás érkezett a helyi üzletetektől, cégektől. A vállalkozások komolyan vették az ajándékadást, értékes nyereményeket ajánlottak fel. A kisorsolt tombolajegyekért akár ezüst ékszereket (gyűrű, fülbevaló), értékes kozmetikai cikkeket, elektronikai termékeket, kézműves ajándékokat, sütési-főzési kellékeket is lehetett nyerni. Természetesen számos gluténmentes élelmiszert (liszteket, kenyereket, süteményeket, sőt, fődíjként gluténmentes tortákat) is hazavihettek a szerencsés sorszámú tombolát vásárlók. Nyereményként a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete is több ajándékcsomagot ajánlott fel, például Mc Donald’s utalványt, vagy Schar csomagokat.

l3l7

A báli menü különleges volt, természetesesen minden gluténmnetesen, laktózmentesen (de tejmentes és tojásmentes étel is) készült a speciális, diétás konyhában. Előételnek sós falatkák, ínycsiklandó sajttálak, saláták hozták meg az étvágyat a főételekhez. A csigatésztás húslevest a speciális, kovászolt töltött káposzta követte, majd pedig hideg sültek körettel, salátákkal. Desszertek közül számtalan féléből lehetett válogatni, hiszen a jótékony célra szánt 2000 Ft-os támogatójegy mellé egy tálca sütemény volt a belépő. A bálon sok gluténmentes terméket gyártó cég képviselője (Diéta Bt., Glulu Kft., Cseszákné Julcsi, a Julcsi gluténmentes világa blog bloggere) is részt vett, akik desszerteket, sós rágcsálnivalókat, tombolaajándékot is hoztak.

l4l5

A bál Muraközi István polgármester úr köszöntőjével kezdődött, amit az egyesület helyi tagszervezetének bevezetői követtek. A fenséges lakoma után kezdődött a hajnalig tartó tánc és mulatozás, amit élőzenés kitűnő muzsika kísért. Az est meglepetés fellépője és vendége Kmecz Anna volt, aki civilben az egyik áruházlánc helyi üzletének vezetője. Anna szép énekhangjával és sok kedvenc sláger eléneklésével örvendeztetett meg bennünket. A kitűnő produkció után következett a tombolahúzás első köre, amit még számos nyereményszelvény húzás követett, hiszen úgy tűnt, a nyeremények soha nem fogynak el.

l8l10

A bálban résztvevő gyermekek örömmel vettek részt a tombolahúzásban, de a táncokban is. A legfiatalabbak olyan vidám csapatot alkottak, hogy a táncok szüneteiben, az előtérben igazi bandahangulatot teremtettek. A felnőttek (és persze az ifjabbak) táncából a népzenei elemek sem hiányoztak, de az örökzöld „vonatozás” sem, ami megunhatatlannak bizonyult. A táncoslábú csapat olyan örömmel vett részt az Első Berettyóújfalui Lisztérzékenyek Bálján, hogy talán még most is ott táncolnának és falatoznának a garantáltan gluténmentes, laktózmentes ételekből, ha nem köszöntött volna rájuk a rideg hajnal. Közös fogadkozással ígérte meg mindenki, hogy jövőre, veletek (sőt, Veletek is, kedves olvasók) ugyanitt folytatjuk, lisztérzékeny körben.

A lisztérzékenyeknek szóló bál támogatói

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

„Berettyótej” Kft.

Alig több mint 100 Ft-os

Ani- Villamossági Kft.

Asix (Schar Magyarországi forgalmazója)

Assist-Trend Kft.

Bébi Shop

Berettyó Kulturális Központ

Bihar Népművészeti Egyesület

Bihari Söröző

Bíró Barnabás Balázs Ékszerüzlet Körépület

Bocska Tamás és családja

Bói István Mézlovag

Buborék 92 Kft.

Csesznákné Julcsi

Csongrádi Jánosné

Dézsi Ferenc és családja

Diéta Bt.

DM

Dr. Tumpek Judit

Drahó Éva hajlabor

Elán Autósbolt- Kardelán Bt.

Elixír és Herpály Gyógyszertár

Emi Tapétabolt

Enikő ajándék bolt

Etna kerékpár üzlet

Euro-One

Flamingó Papír-Írószer

Földesiné Ibolya

Frézia Virágbolt

Galaxy Sport

Garabuczi Óra-Ékszer Szaküzlet

Glulu Gluténmentes Pékmanufaktúra

Gulyás László, baromfibolt

Gyógynövénybolt Magyar Istvánné

Gyula Ferencné

Hagyó Ferencné

Hajnalné Ildikó

Herpály ABC

Horváth Fotó

Hunorganic Kft.

Inox Center (Topa Csaba)

Kathó István és családja

Kínai Áruház

Kocsis Anett

Lé-da Ajándékbolt

Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete

Lisztesné Erzsike

Makk Kálmán Mozi

Mangone Kft. Patakiné Timi

Méhes Ferenc, húsbolt

Meta Divat

Milleniumi Kerti kisgépek, Szerszámok, Alkatrészek Műszaki Szaküzlet

Molnár Anna

Nagy Sándorné

Nagyné Balogh Szilvia

Net- Pizza Kft

Silvania Impex

Simi Divat (Simon Barnabás Imréné)

Kmecz Anna

Szatmári Gyula, zöldségbolt

Szentmártoni Virágüzlet

Színvarázs Festékbolt

Szőke Albertné

Szőke Károly és családja

Tikász Ildikó

Török Mária, piaci vegyesbolt

Török Tamás - szamitogepszolgalat.hu 

Török Zoltán

Törökné Eszter

Turóczi István- Techland Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz

Unilever

Valia Lakástextil Bolt

Vékonyné Molnár Emese

Vilex 94 Kft - Munkaruházati - és Védőeszköz Szaküzlet

Vincéné Czirják Judit

Virágsziget

Vodafone

Winkler Papírker

Winkler Patricia (Orgran Magyarországi forgalmazója)

Zsila Piroska

Valamint köszönjük minden további felajánlónak a bál sikeres lebonyolításához való hozzájárulását és segítségét.

You have no rights to post comments