artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. szeptember 27. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Corn flakes rántott csirkemell hasábburgonyával, coleslaw salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu Város Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017. (III. 31.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 5.§. alapján tájékoztatom Önöket, hogy Berettyóújfalu város közigazgatási területére településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készül. A településképi arculati kézikönyv és rendelet készítése széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik. Ennek érdekében a jóváhagyást megelőzően munkaközi tájékoztatás keretében a Városháza I. emeleti tanácskozó termében (4100 Berettyóújfalu, Dózsa György u. 17-19.sz) 2017. november 15-én (szerda) 16.00 órai kezdettel Lakossági Fórumot tartunk.

A településképi arculati kézikönyv elkészítését és a településképi rendelet megalkotását a településkép védelmének érdekében a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény írja elő. A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tartalmát a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet határozza meg:

Településképi arculati kézikönyv

A kézikönyv olyan szemléletformáló dokumentum, amelyben - a településképi követelmények megalapozása érdekében - meg kell határozni a településkaraktert meghatározó településképi jellemzőket; a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit; továbbá tartalma kiterjed a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokra, és a településképhez illeszkedő építészeti elemekre is.

Településképi rendelet

A településképi rendelet az arculati kézikönyv alapján készül el. Biztosítja a településkép védelmét a településképi követelmények meghatározásával, önkormányzati támogatási és ösztönző rendszer kialakításával, illetve településkép-érvényesítési eszközök alkalmazásával.

A településképi arculati kézikönyv és rendelet készítése széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik. Ennek érdekében a jóváhagyást megelőzően munkaközi tájékoztatás keretében a Városháza I. emeleti tanácskozó termében (4100 Berettyóújfalu, Dózsa György u. 17-19.sz) 2017. november 15-én (szerda) 16.00 órai kezdettel Lakossági Fórumot tartunk.

A Rendelet szerint az érintett lakosság, civil és gazdálkodó szervezetek, érdek-képviseleti szervek, egyházak (partnerek) a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével kapcsolatban előzetes véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek, melyeket benyújthatnak postai úton a www.berettyoujfalu.hu honlapról letölthető, vagy a Polgármesteri Hivatal portáján is átvehető Partneri adatlapon a polgármesternek címezve, a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal címére – 4100 Berettyóújfalu, Dózsa Gy. u. 17-19. - történő megküldéssel, vagy elektronikus levélben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő megküldéssel a lakossági fórumtól számított 8 napon belül a megbízott Főépítésznek címezve.Véleményüket, javaslataikat elmondhatják szóban a lakossági fórumon is, amennyiben megadják nevüket, lakcímüket (postai) címüket, szervezetek esetén a szervezet nevét, képviselőjét, postai címét és e-mail címét.

A Településképi Arculati Kézikönyv és a Településképi rendelet tervezete véleményezésre letölthető innen: www.berettyoujfalu.hu vagy megtekinthető ügyfélfogadási időben a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalban a portán (cím: 4110 Berettyóújfalu, Dózsa György u. 17-19.sz.)

Várjuk észrevételeiket, kérem tegyenek javaslatokat a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével kapcsolatban!

Muraközi István
polgármester

You have no rights to post comments