artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A reggeli és éjszakai órákban már fagypont körül alakulnak a hőmérsékleti értékek, melyek jelentősen befolyásolják az utak biztonságát.

Már az időjárásban is beköszöntött a hideg ősz, melynek egyik természetes velejárója az út -, látási - és időjárási viszonyok fokozatos vagy ugrásszerű változása. A reggeli és éjszakai órákban már fagypont körül is alakulnak a hőmérsékleti értékek, melyek jelentősen befolyásolják az utak biztonságát. Erre sajnos a járművezetők egy része nem kellően készül fel. Bár a téli gumi használata nem kötelező Magyarországon, ugyanakkor ebben az időszakban már kifejezetten ajánlott ezen tulajdonságokkal rendelkező abroncsok használata.

Figyelni kell arra is, hogy a különböző fronthatások, a rosszul megválasztott ruházat, a gépkocsi szellőző/fűtő berendezésének helytelen üzemeltetése fáradtságot, bágyadtságot okozhat, mely a reakcióidő megnövekedésével jár együtt.

Az eső, a betakarítások miatt az úttestre kerülő sárfelhordás fokozottan körültekintő és előrelátó vezetési stílust, a kormány és a pedálok lágyabb kezelését igényelné, melyet azonban sokszor nem vesznek figyelembe, a sebességet nem az út - és látási viszonyoknak megfelelően választják meg.

Az ünnephez kapcsolódóan jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésre kell számítani a főközlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon. A közrend, közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, valamint tájékoztatással segíti a rendőrség az állampolgárok biztonságos közlekedését.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

You have no rights to post comments