artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Berettyóújfalu Város Önkormányzata által benyújtott, az „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-4.1.1-15 azonosító szánú pályázat keretében megtörtént a Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky utca 3-5. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelő épületének felújítása. A rendelő ünnepélyes átadására 2017. október 25-én, szerdán 10 órakor került sor. KÉPGALÉRIA

A rendezvényen részt vett Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere.

A Városi Zeneiskola művésztanárainak előadását követően Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház igazgatója köszöntötte az ünnepélyes átadón megjelenteket, majd Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára mondott avatóbeszédet.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy Magyarország Kormánya a gazdaság erősítése mellett célul tűzte ki az életminőség javítását szolgáló akcióterv végrehajtását is. Ennek részeként kerülnek megújításra országosan az egészségügyi ellátást biztosító intézmények. A cél, hogy Magyarország lakói otthon érezzék magukat, életük legyen biztonságos, tervezhető és életük legyen egészséges. A felújított berettyóújfalui felnőtt háziorvosi rendelő szép példája annak az összefogásnak, amelyet a kormányzat, települési és megyei önkormányzat azért végzett az elmúlt időszakban, hogy a rendelkezésükre álló hazai és Európai Uniós források minél gyorsabban és minél hatékonyabban szolgálhassák mindannyiunk jólétét.

Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 08Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 16

Az új épületben – amely teljes burkolat megújításon, külső-belső szigetelésen esett át – immár öt rendelő található. A tetőn napelemek segítik a korszerű és költséghatékony működést.

Oláh Gábor megköszönte Muraközi István polgármester úrnak azt az elkötelezettséget, amelyet a beruházás megvalósításánál tanúsított a várossal együtt. A források megérkezését követően, alig négy hónap alatt – az országban is az elsők között – el is készült a felújítás.

Helyettes államtitkár úr azt kívánta, hogy mindenki megelégedéssel és egészséggel használja az új rendelőt.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, ha a lakosság számára kérdőíveket küldtek volna, hogy melyik az a 3 épület, amelynek a felújítása jelenleg a legfontosabb, biztos benne, hogy a felnőtt háziorvosi rendelő első helyen szerepelne.

A rendelő 1974-ben került átadásra és mára már elengedhetetlen volt a teljes megújítása, melyre most pályázati forrás is rendelkezésre állt. A 90-es évek elejétől mindenki nagy hangsúlyt fektetett Berettyóújfalu egészségügyének fejlesztésére. A kórházban is folyamatos bővítések, fejlesztések történtek, pár éve átadásra került a felújított gyermek háziorvosi rendelő, most pedig a felnőtt háziorvosi rendelő megújult épületét vehetjük birtokba. Az elnyert 3 milliárd forint támogatásból ez az első elkészült beruházás, amely 100 millió forintból valósult meg.

Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 22Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 13

A fejlesztések folytatódnak a zsinagóga és a Kabos Endre Városi Sportcsarnok felújításán, új kerékpárutak és vásárcsarnok építésén, valamint ipari park létesítésén keresztül.

Berettyóújfalu jó példát mutat mind az egészségügyi, mind az oktatási intézmények felújítását tekintve. A város vezetése egy szisztematikus terv mentén haladva mindent megtesz azért, hogy az itt lakók minél komfortosabban, minél jobban érezzék magukat és ide-és visszacsábítsák a turistákat, illetve a korábban itt lakókat. A beruházások eredményeképp pedig elmondhatjuk, hogy Berettyóújfaluban jó élni és jó lakni.

Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 09Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 24

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntő beszédében mindenkinek köszönetet mondott, aki a projektben dolgozott, hogy ilyen gyorsan és magas színvonalon sikerült a beruházást megvalósítani. A TOP-os pályázatok tervezésekor a településeket megkérdezték, hogy milyen konkrét igényeik, fejlesztési elképzeléseik vannak. Melyek azok a területek, amelyek a jobb élhetőséget, valamint a gazdaság fejlődését elősegíti. A 81 hajdú-bihari település vezetői mind partnerek voltak abban, hogy a fontossági sorrendet szem előtt tartva, valóban hatékony lehessen a pályázati források elosztása.

Elnök úr bízik abban, hogy az alapellátással kapcsolatos infrastrukturális beruházások révén valóban mindenki elmondhatja, jó Hajdú-Biharban élni és itt képzelik el a jövőjüket.

A háziorvosi rendelő átadásával kapcsolatban Pajna Zoltán reményét fejezte ki, hogy minél kevesebb paciensnek kell felkeresni orvosát, de annak, aki ellátásra szorul, a lehető legjobb környezetben, a legmagasabb szakmai és műszaki háttér álljon rendelkezésére. A háziorvosoknak eredményes gyógyító munkát, a lakosságnak jó egészséget kívánva köszönte meg a figyelmet a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

A beszédeket követően az ünnepélyes átadás, szalagátvágás következett.

Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 28 Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 34

Majláth József református lelkipásztor áldást kért a létesítményre. Az épület bejárását követően pohárköszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere.

Polgármester úr elmondta, hogy a négy hónappal ezelőtti állapot – amikor a felújítások megkezdődtek – és a mostani megújult épület látványa között ég és föld a különbség. Muraközi István köszönetet mondott a türelemért a háziorvosoknak és asszisztenseiknek, akik – nyugodtan mondható – méltatlan körülmények között végezték állhatatos munkájukat.

Az 1974-es átadás óta ez az első jelentős változás, aminek köszönhetően a rendelő kívül-belül megújult.

 Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 48Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 50

Példamutató az a munkatársi közösség, amelyben a jelenleg szolgálatot teljesítő háziorvosok jelezték, hogy állítsunk emléket az eddig itt dolgozó kollégák tiszteletére, megismertetve a lakosságot azzal, hogy milyen múltra tekint vissza városunkban a háziorvosi szolgálat. Ez a tabló elkészült, amely a váróterem falán tekinthető meg.

Köszönet illeti a megyei önkormányzatot, irányító hatóságot, a tervezéstől a kivitelezésig mindazok munkáját, akik éjt nappallá téve azon dolgoztak, hogy a beruházás határidőre és kiváló minőségben elkészüljön.

 Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 44Átadták a felújított felnőtt háziorvosi rendelőt 46

Tervező: Generál-Építő 98 Kft., Kivitelező: Labert Hungary Kft., Műszaki ellenőr: Timépber Kft., Eszköz-és bútorbeszerzés: Kiss Zoltán egyéni vállalkozó

Az Önkormányzat saját forrásból egy beteghívó rendszert is vásárolt és telepített, ami remélhetőleg még jobban megkönnyíti az orvosok és betegek közötti együttműködést.

Muraköz István köszönetet mondott továbbá Dr. Sohajda Attila gyógyszerésznek a hátsó parkoló kialakításában nyújtott – a pályázati lehetőségeken túli – segítségéért.

Az ünnepség végén az átadó résztvevői állófogadáson vehettek részt a rendelő várótermében és kívül-belül megtekinthették a megújult épületet.

Az új felnőtt háziorvosi rendelőben 2017. október 30-tól, a korábbi felhívásunkban részletezett rend szerint kezdődik újra a rendelés.

rendelo

rendelo3

rendelo4

You have no rights to post comments