artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok fogadta a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetőjét és delegációját. A rendőri vezetők a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait és az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat egyeztették.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetői 2017. október 11-én egyeztetést tartottak Ártánd Közúti Határátkelőhelyen. Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány és rendészeti, valamint bűnügyi helyettesei fogadták a Romániából érkezett delegációt. A Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség részéről Bondar Marin rendőrkapitány, a felügyelőség vezetője és delegációja vettek részt a munkaértekezleten.

Az értekezleten áttekintették az illegális migrációval kapcsolatos feladatokat, értékelték a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait, valamint egyeztették a jövőbeni feladatokat. Az együttműködés folyamatos a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a román hatóság, így a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség között. A két fél kölcsönösen segíti egymást a határforgalom ellenőrzésével és az államhatár őrzésével kapcsolatos feladatok végrehajtása során. Ez a munkakapcsolat fokozza a magyar–román államhatárt illegálisan átlépőkkel szembeni fellépés hatékonyságát, valamint segíti a hatályos jogszabályok, egyezmények alapján indított eljárások lefolytatását, intézkedések végrehajtását.

DSCDSCF7570

A megbeszélésen értékelték a két szervezet 2016. évi együttműködését, a közös járőrszolgálatok eredményességét. Emellett egyeztették a 2017. évi feladatokat, a szakmai munka továbbfejlesztésének lehetőségeit. A tanácskozás végén Bondar Marin rendőrkapitány és Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok aláírták azt a jegyzőkönyvet, amelyben a közösen elvégzett feladatok részleteit rögzítették.

You have no rights to post comments