artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Immár 6. alkalommal tartott családi napot a BERÉPÓ Nonprofit Kft. a Fényes-ház lakói és hozzátartozói számára 2017. szeptember 9-én délután, bízva abban, hogy ezzel szebbé tudják tenni az idősek otthonában töltött napokat, jobban megismertetve az intézmény életét a családtagokkal, mintegy hagyományt teremtve az elkövetkezendő időkre. KÉPGALÉRIA

„Igyekezz jót tenni, mást is felemelni,

arcodon mosollyal könnyebben fog menni!

Ne törődj a rosszal, csupán tedd a dolgod,

hadd legyen minden lény körülötted boldog!”

Aranyosi Ervin verséből idézve nyitotta meg az ünnepséget Fekete Ferencné, mentálhigiénés munkatárs, majd köszöntötte a meghívott vendégeket: Muraközi István polgármester urat, Dr. Mészáros Gabriella  intézményi szakreferenst, Karalyos Krisztina ügyvezető asszonyt, Süveges Gábort, a Replant Care területi képviselőjét, a Praxis Közösség munkatársait, a Berettyó TV Munkatársait, Gulyás Lenkét, a Berettyóhír főszerkesztőjét, a Mátyás utca lakóit és dolgozóit, a kedves hozzátartozókat, a meghívott előadókat, és az otthon lakóit és dolgozóit.

Családbarát nap 2017   01Családbarát nap 2017   06

Karalyos Krisztina, a BERÉPO Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megnyitó beszéde után a Városi Zeneiskola növendékeinek és pedagógusainak előadása következett, amely előtt Törő Ferenc köszöntötte a résztvevőket. Az elhangzó zeneművek konferálásában Tóth Gyula működött közre.

A József Attila általános iskola diákjai verssel és egy mesével szórakoztatták az ünnepségen jelenlévőket. A felkészítő Jován Ildikó volt.

A Mátyás utca lakói verssel és egy tanmesével készültek. Felkészítőjük Dürgőné Tóth Ilona volt.

Török Laura, és Németh Marietta népdalcsokrot énekeltek. A tehetséges lányok a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, akik már 5. alkalommal lépnek fel a Család-Barát napon. A fiatalok számos népdalversenyen vettek már részt, ahol kimagasló eredményeket értek el. Felkészítőjük Turzó Boglárka.

A szünetben egy kis vendéglátás keretén belül ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre is volt lehetőség a Berettyóújfalui Praxisközösség jóvoltából, valamint tombolát is lehetett vásárolni.

Családbarát nap 2017   11Családbarát nap 2017   19

Ezt követően a Peszterce néptánc együttes műsorát láthattuk. A Peszterce szabadidő néptáncegyüttes a berettyóújfalui „régi” Bihar Néptánc Együttes tagjaiból alakult, majd csatlakoztak hozzájuk fiatal táncosok is, akik tovább viszik, ápolják a magyar népi tánckultúrát. Fellépéseik színtere bálok, fesztiválok, és egyéb rendezvények. Művészeti vezető, koreográfus Kanalasné Harasztosi Judit táncpedagógus.

A Hunyadi Mátyás Tagiskola diákjai furulyán adtak elő gyerekdalokat, citerán népdalokat játszottak. A fellépőket Turzó Boglárka készítette fel.

Fekete Ferencné elmondta, a nyílt nap nem minden napos esemény az intézmény életében. Az ellátottak családtagjait, szeretteit, gondnokait látják vendégül egy kellemes nap keretében. A lakók műsorral készülnek, mellyel meg tudják mutatni magukat a hozzátartozóknak. Életükben nagyon fontos szerepet tölt be a család, a barátok. Fontos feladatunk, hogy ezeket a kapcsolatokat támogassuk, a kapcsolattartást elősegítsük.

Nagy Józsefné Ilus néni, Tóth Mihályné Erzsike néni, valamint Vidáné Lupcsa Julianna verseket adtak elő, majd Kapás Julianna hozzátartozó magyar nótákat énekelt.

Kádár Lajos bácsi, aki nemrég költözött be az intézménybe, egy humoros verset adott elő. A Berettyó-parti Seniorok countryval készültek.

Családbarát nap 2017   23Családbarát nap 2017   38

Az előadások után a tombolasorsolás következett. Ebben az évben is sok tombola tárgyat ajánlottak fel a lakók, a hozzátartozók, a szponzorok és a dolgozók. Az elmúlt évben a nyílt napból befolyt összegből tavasszal vásároltunk virágokat, amelyekkel a környezetünket szépítettük, valamint 2 db hinta ágyat és  egy nagyméretű napernyőt, amikkel a lakók komfortérzetét próbáltuk erősíteni – mondta Fekete Ferencné, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik nélkül a rendezvény nem valósulhatott volna meg:

Karalyos Krisztina ügyvezető asszonynak, a szponzoroknak, akik valamilyen formában támogatták a hagyományőrző napot: Elixír Gyógyszertár, Ádám-Bak Krisztina, Almási Sándor, Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője, valamint dolgozói, Papp Zsolt (színpad), Gulyás Lenke, a Berettyóhír tulajdonos-főszerkesztője, a Berettyó Kulturális Központ Médiacsoportja, a Praxis Közösség dolgozói, Mózsik Zsolt, Bottó virág és- ajándék bolt, a fellépett vendég előadók és nem utolsó sorban a kedves hozzátartozók, lakók és dolgozók. Külön köszönettel tartozunk a Mátyás utca lakóinak a pakolásban a helyszín berendezésében nyújtott segítségükért.

A rendezvény vacsorával zárult. A lakók a hagyományokhoz híven, a hozzátartozókkal fogyasztották el a vacsorájukat.

You have no rights to post comments