artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 17. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Sonkával töltött sertéskaraj rántva, burgonypürével, majonézes almás lilakáposztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Minden idők második legerősebb havi utasforgalmát produkálta augusztusban a Debrecen Airport. 2017. augusztusában 15%-kal többen, mintegy 38 060 légi utas használta Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Debrecen Airport

2016. augusztus

2017. augusztus

Növekedés

Utasforgalom (fő)

33 080

38 060

+ 15%

Debrecen Airport

2016. JAN-AUG

2017. JAN-AUG

Változás

Utasforgalom (fő)

203 660

214 820

+ 5%

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es augusztusi és első nyolc hónapos eredményeket örömmel summázta: “A Debrecen Airport első nyolc havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járaratok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 4 hónapjára is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek és a kereslet rendkívül bíztató. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak és a charterjáratoknak is. Bizakodóak vagyunk, hogy a Kárpátalja lakóinak számára is mi leszünk a régiót kiszolgáló repülőtér és tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is.

A nyár vége legnagyobb híre pedig a 2017. december 18-án induló Moszkva járat volt, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a régiós repülőterek közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. A nyári hónapokban közel 108 000 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton, mivel a desztinációs portfoliónk mindenki számára biztosította a legmegfelelőbb nyári vakációt. Élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ és Békés megyéből is. A charter járatok iránt az egész szezonban túlkereslet volt, a napfény szerelmeseinek már 4 országban biztosítunk üdülést: Görögországban, Törökországban ill. Bulgáriában és Egyiptomban is. A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról hetente háromszor.”

2017-es szeptemberi desztinációs portfolió

Desztináció

Ország

Légitársaság/Utazásszervező

Típus

London-Luton

Egyesült Királyság

Wizz Air

menetrend szerinti

Eindhoven

Hollandia

Wizz Air

menetrend szerinti

Paris-Beauvais

Franciaország

Wizz Air

menetrend szerinti

Milano-Bergamo

Olaszország

Wizz Air

menetrend szerinti

Malmö

Svédország

Wizz Air

menetrend szerinti

Tel Aviv

Izrael

Wizz Air

menetrend szerinti

München

Németország

Lufthansa

menetrend szerinti

Antalya

Törökország

Corendon/Sun and Fun

Charter

Korfu

Görögország

Travel Service/IBUSZ

Charter

Zakythos

Görögország

Travel Service/IBUSZ

Charter

Burgasz

Bulgária

Bulgarian Air/Robinson

Charter

Drezda

Németország

Germania/Salamon Reisen

beutazó charter

Hurghada

Egyiptom

AMC/ETI Magyarország

Charter

A Debrecen Airportról:

A Debrecen Airport Magyarország második legnagyobb, schengeni kritériumoknak is megfelelő repülőterét 2016-ban több mint 284 000 utas kereste fel. 2017. végére több mint 300 000-es utasforgalmat prognosztizál a Wizz Air bázisnak illetve Lufthansa City Line menetrend szerinti és az erős nyári charter forgalomnak köszönhetően. A repülőteret üzemeltető Xanga Cégcsoport és Debrecen Város Önkormányzata is elkötelezett, hogy minél több charter és menetrend szerinti járatot valamint cargo járatot is üzemeltessen a Debrecen Airportról és ennek érdekében, aktív tárgyalásokat folytat számos nemzetközi légitársasággal természetesen az egyéni utasok és üzleti utazók reális igényeit szem előtt tartva. A repülőtér katalizátor szerepe a régió turizmusában valamint Kelet-Magyarország gazdasági fejlődésében megkérdőjelezhetetlen.

You have no rights to post comments