artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A berettyóújfalui rendőrök a balesetek megelőzése érdekében a tehergépjárművek és személyautók vezetőit ellenőrizték a 42-es és a 47-es számú főúton.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság járőrei a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében ellenőrzést tartottak 2017. augusztus 16-án a 42-es és a 47-es számú főúton. A fokozott ellenőrzés célja – többek között – a meghatározott engedélyhez és okmány meglétéhez kötött belföldi vagy nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatás (árufuvarozás és személyszállítás), a vezetési időre, a szünetre, illetve a megszakításra és a pihenőidőre vonatkozó szabályok ellenőrzése volt.

003 0004

Az intézkedések során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a prevencióra is. Arra figyelmeztették a járművezetőket, hogy a hosszabb ideig tartó vezetés fáradságot és a reakcióidő lassulását okozhatja, ezáltal többszörösére növekedhet a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésének esélye.

008013

A balesetek túlnyomó része mindig valamilyen emberi mulasztás miatt történik, ezért kérjük a járművezetőket, hogy

  • a közlekedési szabályokat ne hagyják figyelmen kívül,
  • csak olyan járművel közlekedjenek mely a biztonságos közlekedésre alkalmas,
  • mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek,
  • mindig körültekintően vegyenek részt a közlekedésben,
  • ha a szabálytalankodó járművezetőt látnak a biztonságra és a baleset elhárítására törekedjenek,
  • ne végezzenek olyan tevékenységet, mely a biztonságos vezetéstől elvonja a figyelmüket,
  • ha vezetés közben fáradtságot, vagy az érzékszervek tompulását tapasztalják azonnal álljanak meg és tartsanak pihenőt!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében tovább folytatja figyelemfelkeltő ellenőrzés-sorozatát.

014023

You have no rights to post comments