artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Internetes próbavásárlás útján rendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azt a két, Kínából származó étrend-kiegészítőt, amelyekben a szakemberek gyógyszer-hatóanyagot találtak. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben szigorúan tilos a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte. A nem engedélyezett összetevők miatt a hatóság azonnali hatállyal elrendelte – minőség-megőrzési időre és tételszámra való tekintet nélkül – a termékek forgalomból történő kivonását.

Tiltott összetevő miatt vont ki a forgalomból két, Kínából származó étrend-kiegészítő terméket a NÉBIH. Az internetes próbavásárlással rendelt, kifejezetten férfiak számára kifejlesztett potencianövelő szerek célellenőrzése során a hatóság mindkét termékben gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki.

Az érintett termékek azonosító adatai:

Ingenium Növényi komponenseket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula (4 kapszula)
Magyarországi forgalmazó: VIAPHARMA BT. 1164 Budapest, Vidám vásár út 71/b.
OGYÉI nyilvántartási szám: 13490/2013
Gyógyszerhatóanyag jelenléte: Thioaildenafil

SPX – Növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (2 kapszula)
Magyarországi forgalmazó: Outletclub.hu Kft. 6726 Szeged, Bérkert utca 92. B. ép.
OGYÉI nyilvántartási szám: 13485/2013
Gyógyszerhatóanyag jelenléte: Sildenafil, Tadalafil

08 15 Ingenium08 15 SPX

A hatályos jogszabályok értelmében a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte kizárólag gyógyszerekben engedhető meg, melyeket ellenőrzött és kontrollált körülmények között állítanak elő. Ezen anyagok élelmiszerben történő felhasználása – ideértve az étrend-kiegészítőket is – szigorúan tilos! Az orvosi szakértelem és felügyelet hiányában az emberi szervezetbe kerülő gyógyszer-hatóanyagok keringési vagy idegrendszeri problémákat okozhatnak.

A NÉBIH – minőség-megőrzési időre és tételszámra való tekintet nélkül – elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását, valamint a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítők azonnali visszahívását. A magyar forgalmazóknál lévő készleteknél a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta a forgalomba hozatalt. Az eljárás folyamatban van, a forgalmazókkal szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki a NÉBIH.

A hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmények forgalmazását észlelik – a lakosság egészségének védelme és a mielőbbi hatósági intézkedés érdekében – jelezzék azt a NÉBIH Zöldszámán (06-80/263-244) vagy e-mail címén (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)!

You have no rights to post comments