artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. november 29. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Szezámmagos csirkemell rántva, hasábburgonyával, dresszinges friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A nyári időjárásban ugrásszerűen megnő a két keréken közlekedők száma Hajdú-Bihar megye útjain is. Sok a motoros és kerékpáros, akiknél magasabb a baleseti kockázat. A nyári szünet beköszöntével megnövekedik a közlekedésben résztvevő gyerekek száma.

Fogadjanak meg néhány jó tanácsot a balesetek megelőzése érdekében. Ellenőrizzék gyermekeik, illetve saját kerékpárjukat, annak világító berendezéseit és fékeit. A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és viseljenek láthatóság segítő eszközöket. Testi épségük megóvása érdekében lehetőség szerint viseljünk sisakot, és térdvédőt, valamint ügyeljünk a megfelelő öltözékre.  Kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek. Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt szálljanak le kerékpárjaikról és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

A balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a motorosok figyelmét, hogy fontos ellenőrizni a járművükön a meglévő biztonsági felszereléseket, és ha valamelyik nem megfelelően működik, törött, sérült, akkor ne mulasszák el azokat lecserélni! A bukósisak esetében a sértetlen és rendszeresen tisztított, karbantartott sisak meghálálja a gondozást, ám egy esetleges baleset, esés után mindenképpen szükséges ellenőrizni, hogy megfelelően el tudja-e még látni a védelmet. Nagyobb utak előtt lehetőség szerint szakszervizben ellenőriztesse motorját. Az elektromos berendezéseket, a világítást és a gumikat is szükséges átnézni. Egy rövidebb motoros vezetéstechnikai képzéssel felfrissíthetik tudásukat. A megfelelően elsajátított kezelési vagy fékezési technikák életet menthetnek, és a motort is megvédhetik a nagyobb sérülésektől.

IMG 20170620 142228IMG 20170620 144153

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. június 20-án figyelemfelhívó akciót és motoros ellenőrzést tartott Debrecenben, amelyben a motoros rendőrök is részt vettek. Az egyenruhások célja elsősorban a balesetek megelőzése volt. A rendőrök a figyelemfelhívás, a figyelmeztetés mellett a szabálytalankodókkal szemben a jogszabályoknak megfelelő szankciókat alkalmaztak.

Összesen 530 járművezetőt vontak intézkedés alá, helyszíni bírságot 24 fővel – köztük 5 motorossal – szemben szabtak ki, 1 személy ellen tettek szabálysértési feljelentést, valamint két személygépkocsi sofőrjét fogták el, akik ittasan vezették járművüket. Ellenük járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Tilos jelzésen való áthaladás miatt 8 járművezetővel szemben kezdeményeztek a rendőrök közigazgatási eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kéri az egy nyomon haladó járművek vezetőit, hogy ne csak járműveiket, hanem magukat is készítsék fel a motoros szezonra. Fontos a megfelelő védőfelszerelés használata! Mielőtt újra elindulnak a motorokkal, vizsgálják át a világító berendezések, a fékek, a gumik állapotát!

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a vakáció alatt a közeledésben megnövekedett számban résztvevő gyerekek miatt fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

Balesetmentes közlekedést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

You have no rights to post comments