artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. január 27. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Májgombócleves

Tejszínes-kukoricás csirkeragu burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Darált húsos rakott penne

Heti desszert (600 Ft):

Geszetnyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Káposztaleves

Töltött fasírt tört burgonyával

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

A RASFF-on (az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén) keresztül érkezett szlovák bejelentés szerint nem jelölt tej összetevőt tartalmazó vaníliakrémmel töltött szendvicskekszet szállítottak Magyarországra.

A termék azonosító adatai:

  • Megnevezése: Sandwich Biscuits Vanilla Flavoured (Morello) - Vaníliakrémmel töltött szendvicskeksz
  • Vonalkód: 8 594058 250200
  • Minőségmegőrzési idő: 26/09/2017
  • Kiszerelés: 125g
  • Származási ország: Törökország

A nem jelölt tej összetevőt tartalmazó keksz fogyasztása tejallergiában és tejcukor érzékenységben szenvedők esetében panaszt okozhat. Mindezekre tekintettel a hatóság javasolja, hogy a fenti adatokkal rendelkező terméket a tejallergiások és tejcukor érzékenyek ne fogyasszák el!

A NÉBIH megtette a szükséges lépéseket a még készleten lévő termékek forgalomból történő kivonására.

A tejallergiáról és a tejcukor érzékenységről:

Tejfehérje allergiásoknál tej fogyasztását követően rövid időn belül különböző emésztőrendszeri, bőr- vagy légúti tünetek jelentkezhetnek, melyek súlyossága egyéntől függően változik.

Tejcukor érzékenyek esetében a tejtermékek fogyasztása elsősorban kellemetlen emésztőrendszeri reakciókat okozhat.  
A hatályos jogszabályok értelmében az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat fel kell tüntetni az élelmiszereken a fogyasztók biztonságának érdekében.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

You have no rights to post comments