artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu város 19/2015. (IX. 25.) számú rendelete szól az Önkormányzat Képviselő-testülete által alapított kitüntetések odaítéléséről. A rendelet értelmében ebben az évben a város napja alkalmából a következő kitüntetések adományozására van lehetőség:

            Berettyóújfalu város díszpolgára kitüntető cím

            Báthory Gábor-díj kitüntetés

            Fráter László-díj kitüntetés

            Csorba György-díj kitüntetés

            Fehér Istvánné-díj kitüntetés

            Kabos Endre-díj kitüntetés

            Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntetés

            40 vagy 50 éves munkavégzést elismerő emléklap

A Berettyóújfalu díszpolgára kitüntető cím adományozásával fejezi ki a képviselő-testület elismerését annak, aki tevékenységével a tudományos, politikai, művészeti vagy társadalmi élet területén huzamosabb időn keresztül kimagasló érdemeket szerzett, illetve közvetve vagy közvetlenül hozzájárult Berettyóújfalu város anyagi és szellemi életének gyarapodásához.

Báthory Gábor-díj kitüntetés annak a személynek vagy csoportnak adományozható, akik személyiségükkel a város gazdasági, társadalmi fejlődését elősegítették, valamint a város művészeti, kulturális, sport és egyéb értékeinek gyarapításához tevékenységükkel hozzájárultak.

Fráter László-díj kitüntetés annak a személynek adományozható, aki a városban kiemelkedő munkát végez a közigazgatás, a közszolgálat, illetve az egészségügy területén.

Csorba György-díj kitüntetés annak a személynek adományozható, aki a város gazdasági életét vállalkozóként, őstermelőként, üzleti szolgáltatóként hosszú idő óta gazdagítja, egyúttal hozzájárul a város közösségeinek működéséhez, értékeinek megőrzéséhez, illetve gyarapításához.

Fehér Istvánné-díj kitüntetés annak a személynek adományozható, aki kiemelkedő pedagógiai tevékenységet végez vagy végzett valamely berettyóújfalui óvodában, általános iskolában, illetve középiskolában. Tudományos igénnyel publikál szaklapokban, vagy tanulói eredményesen szerepelnek tanulmányi, szakmai, sportversenyeken, valamely művészeti ágban, vagy nevelői, oktatói munkájával hosszú időn keresztül példát mutat a felnövekvő nemzedéknek.

Kabos Endre-díj kitüntetés annak a személynek, illetve csoportnak adományozható, aki, illetve amely a város sportéletében, diáksportjában kiemelkedő tevékenységet fejt, illetve fejtett ki, sportvezetői, -szervezői tevékenységével, elért eredményeivel hozzájárult városunk hírnevének öregbítéséhez. Adományozható továbbá annak az aktív sportolónak vagy csapatnak, aki városi szinten az adott év legkiemelkedőbb teljesítményét érte el országos, vagy nemzetközi szinten.

Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntetés odaítélésére a város oktatási intézményeinek igazgatói tesznek javaslatot.

A rendelet 10. §-a értelmében mindazoknak, akik bármely munkaterületen az adott évben 40 vagy 50 éve aktívan fejtik ki tevékenységüket a képviselő-testület a helyi közösség elismerését és köszönetét Emléklap adományozásával fejezi ki.

Az Emléklap mindazoknak adományozható, akik a felhívás nyomán tárgyév április 10-ig írásban, első munkaviszonyuk kezdő időpontjának igazolásával, és az azt követő életútjuk rövid ismertetésével benyújtják igényüket Berettyóújfalu város polgármestere címére. Az Emléklap átadására ugyancsak a város napján megtartott ünnepi képviselő-testületi ülésen kerül sor.

A Képviselő-testület az áprilisi soros ülésén dönt a helyi kitüntetések odaítéléséről.

Kérjük, hogy az elismeréssel kapcsolatos írásbeli javaslataikat indoklással, 2017. április 15-ig beérkezően szíveskedjenek benyújtani Muraközi István polgármester címére (Berettyóújfalu Város Önkormányzata, 4100 Berettyóújfalu, Dózsa György út 17–19.), illetve e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A rendelet 11. § 3./ pontja értelmében a szóbeli, illetve indoklás nélkül beérkezett javaslatok nem kerülnek előterjesztésre.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments