artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A fizető parkolás kivezetésével kapcsolatban megkerestük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, hogy tájékoztassa olvasóinkat, a város lakosságát az intézkedés részleteiről.

 

 

 

Polgármester úr elmondta, hogy Berettyóújfalu Város Önkormányzata január hónapban készíti elő a 2017-es költségvetést, ennek előterjesztését még ebben a hónapban megkapják a képviselők, amely februárban minden bizonnyal elfogadásra kerül. A költségvetés összeállításánál már látható volt, hogy a város gazdasági ereje évről évre növekszik, az iparűzési adóbevételek nagyon szép eredményt produkálnak, ami az elmúlt évben meghaladta a 600 millió forintot.

Amikor a fizetős parkolási rendszer bevezetésre került Berettyóújfaluban, még szükség volt olyan bevételekre, amelyekkel az állam által nem finanszírozott tevékenységek kiegészíthetőek voltak.

Jelenleg a város gazdasági fejlődése olyan szintet ért el, ami lehetővé teszi egyéb bevételek nélkül is a biztonságos működést. Az elkövetkezendő időszak beruházásai (pl.: a fürdő gyógyászati célú fejlesztése) a város versenyképességét is javítani fogják. Ez a pénzügyi stabilitás lehetővé teszi, hogy az idelátogató turistáknak, gyógyászati szolgáltatást igénybevevőknek és természetesen a város lakóinak ne kelljen parkolási díjat fizetniük. Az idei költségvetés tervezése már e költség nélkül történik. Amennyiben a képviselő testület februárban elfogadja a város 2017-es költségvetését,  márciusra kivezetésre kerül a fizető parkolásról szóló rendeletet.

A lakosságot az intézkedés úgy érinti, hogy az elfogadott költségvetés után, március hónapban a 2017-re megvásárolt bérletek díja mindenki számára visszafizetésre kerül, továbbá a Herpály Team Kft. január 31-e után – a 2016-os bérletek érvényességi idejét követően – már nem szab ki büntetést.

Muraközi István polgármester bízik abban, hogy ezzel a lépéssel és a parkolási rend betartásának folyamatos ellenőrzésével hosszú távon, mindenki számára kedvező döntés született és városunk gazdasági növekedése tovább folytatódik.

You have no rights to post comments