artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2016. november 9-én 14 órától a Makk Kálmán Moziban került megrendezésre az országos rendezvénysorozatokhoz kapcsolódóan az „Összefogás az egészségért a mellrák ellen” tudományos ülés a Magyar Rákellenes Liga berettyóújfalui alapszervezetének szervezésében.

 

A rendezvényen résztvevőket Halászné Szilágyi Gyöngyi, az alapszervezet vezetőségi tagja köszöntötte, aki a megelőzésre, a szűrővizsgálatok fontosságára és nem utolsósorban az összefogás jelentőségére hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy a Magyar Rákellenes Liga civil szervezetként 1990 óta vesz részt a rák elleni küzdelemben, s a berettyóújfalui Alapszervezet pedig 1996 óta segíti a daganatos betegek prevencióját, a betegségben szenvedők összefogását rendezvények, előadások szervezésével.

Ezt követően a berettyóújfalui Zeneiskola zenetanárának művészeti előadása, majd a szakmai előadások következtek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Szénási György onkológus főorvos úr MRL berettyóújfalui Alapszervezetének Elnöke köszöntőjén túl, beszélt a mellrák korai felismerésének jelentőségéről, valamint a szűrővizsgálatok és az önvizsgálat fontosságáról.

Dr. Kóti Csaba onkológus főorvos úr az emlőrák korszerű műtéti megoldásairól, Dr. Szekanecz Éva onkológus főorvos nő az emlőrák kemoterápiás kezeléséről, Szalayné Kónya Zsuzsa dietetikus az egészséges táplálkozásról tartott színvonalas előadást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényen az Alapszervezet részéről lelkes Emlőklub tagok vállalták, hogy az Anita-Hungária Kft. fürdőruha és fehérnemű termékeit bemutatják, felvállalva ezzel is betegségüket. Fellépésüket vastapssal biztatta a közönség, ezzel is kifejezve tetszésüket, együttérzésüket.

A program zárásaként rózsaszín léggömbökkel a kezükben indult el közel 100 fő a Szent István térre, remélve, hogy Berettyóújfaluban és környékén a rendezvény hatására felfigyelnek az emberek önmagukra, időben elmennek a szűrésekre, s tesznek a betegség megelőzése érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments