artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 18. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter által benyújtott turizmusfejlesztési törvényjavaslat elfogadása esetén a turizmus tekintetében megszűnnének a most kialakított régiók – mint közigazgatási egységek –, helyettük térségi desztinációkat – turisztikai térségeket – hoznának létre. Ezzel kapcsolatban megkerestük Csordás Szilviát, a Berettyóújfalui Tourinform iroda vezetőjét, tájékoztasson arról, hogy a javaslat elfogadása mennyiben és miben érintené városunk, illetve vonzáskörzetének turisztikai helyzetét. Az irodavezető a helyi Tourinform iroda működéséről, az első szezon tapasztalatairól, további tervekről is beszámolt lapunknak.

A törvényjavaslattal kapcsolatban elmondható, az egy térségen belül tudatosan hálózatba szervezett, komplex szolgáltatásokkal rendelkező fogadóterület - azaz desztináció - sokkal hatékonyabb lehet a brand építésében, illetve könnyebben tud a minőségre és az egységes arculatra fókuszálni.

A Turisztikai Desztináció Menedzsment helyi, térségi kérdéseiről, lehetőségeiről az idén fórumokat is rendeztek városunkban, melyekről korábbi cikkeinkben (, ) olvashatnak részletesen.

A javaslat indokolása szerint Magyarország stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése nemzetgazdasági szinten, azaz a külföldről beutazó turisták tartózkodási idejét meghosszabbítsa és költésük növelése, valamint a hazai turisztikai fogyasztás jelenlegi szintjének emelése. Egy-egy turisztikai ajánlatcsomagként megjeleníthető turisztikai fogadóterületet komplex módon kell fejleszteni, és nem külön-külön egy-egy attrakciót.

Az irodavezetőtől megtudtuk, a Regionális Marketing Igazgatóságok helyett a Marketing Koordinációs Főosztályhoz tartozó Projektiroda fogja össze ezentúl a Tourinform hálózatot. A közeljövőben megrendezésre kerül egy Tourinform találkozó és az ott elhangzottak alapján kerül kialakításra a következő év stratégiája.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korábbi tervek szerint szeptember 30-ig lett volna nyitva az iroda, de továbbra is nyitva tart és jelenleg is várják az érdeklődőket!

A Berettyóújfalui Tourinform iroda 2016. június 15-én nyílt meg. A tervezett szezonális nyitva tartás helyett – a tapasztalt nagy érdeklődés miatt – továbbra is várjuk ügyfeleinket bármilyen turisztikai információval kapcsolatban hétfőtől péntekig 8:30-tól 16:30-ig, ahol az aktuális havi programajánló is megtalálható mind Berettyóújfalu, mind pedig a térség 29 települése tekintetében. Továbbá az is sok aktuális információ olvasható.

Büszkén mondhatjuk el, a 2016. szeptember 30-án lezárult szezon után a Tourinform hálózat ellenőrizte a berettyóújfalui iroda munkáját, hatékonyságát, amely 100%-os, kiváló értékelést kapott.

Arra a kérdésünkre, hogy a helyi és térségi termelőket, vállalkozásokat milyen módon tudják népszerűsíteni, Csordás Szilvia irodavezető elmondta, hogy a térség településein előállított termékek népszerűsítését is fontos feladatuknak tartják, ezért egyre bővülő kínálatukban megtalálható például a furtai Brill víz, derecskei szűrrátétek, az Y-Food Kft. mézkészítményei, valamint a térség látnivalóit bemutató könyvek, képeslapok, kulcstartók, hűtőmágnesek, nyakpántok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A budapesti Utazás Kiállításon megmutatkozott a helyi vállalkozásokkal, szolgáltatókkal való összefogás fontossága, sikeressége. Továbbra is várják az irodával együttműködni kívánó helyi, térségi vállalkozókat, hogy minél szélesebb körben tudják népszerűsíteni tevékenységüket.

A Berettyóújfalui és bihari értékek felkutatása, népszerűsítése érdekében Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Berettyóújfalui Települési Értéktár Bizottság „Bihar Kincse” felhívásában várja mindazok jelentkezését, akik olyan ajándéktárgyak, csomagok előállítására vállalkoznának, melyek alapanyaga, készítési technikája és az általa hordozott jelentés igazolhatóan bihari, kiváltképpen pedig berettyóújfalui sajátosság. További részletek olvashatók, melyre 2016. november 30-ig lehet jelentkezni.

Csordás Szilviától megtudtuk, hogy a Tourinform Iroda rendezvényeken is részt vesz, képviselve városunkat és a térséget. November 12-én a is megtalálhatóak lesznek, mint információs pont, ahol készséggel állnak rendelkezésre minden turisztikai jellegű megkereséssel kapcsolatban, valamint a vásár szervezésében, reklámozásában is részt vesznek, továbbá a helyszínen is megvásárolhatóak a termékeik. December 12-23. között pedig a főtéri Karácsonyi Vásárra várják az érdeklődőket, melyről hamarosan részletes információkat is megtudhatunk.

 

Elérhetőségek:

4100 Berettyóújfalu, Szent István tér 11.
Tel/Fax: +36-54-475-577
Mobil: +36 30 454 89 59  
E-mail:
Honlap:

You have no rights to post comments