artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a berettyóújfalui Szélső Érték Kör Egyesület a Szélső Érték Természetbarát Kulturális Találkozót. A nagy sikerű programsorozat helyszíne idén szeptember 16-17-én is a Szent István tér.

 

 

 

A legutóbbi rendezvényt 2014-ben a Novavilla2010 Nonprofit Kft.-vel karöltve a Nemzeti Kulturális Alap és Berettyóújfalu Város Önkormányzatának támogatásával sikerült lebonyolítani. A kétévente megrendezett találkozó 2016-ban a Berettyó Kulturális Központ együttműködésével, városunk támogatása és a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.adománya jóvoltából valósulhat meg.

Ez a fesztivál alapvetően arról szól, hogy a zenei, kulturális, környezetvédő, hagyomány- és egészségmegőrző programokkal megmutassuk emberi értékeinket, kimozdítsuk a fiatalokat a monitorok mögül, hogy megtapasztalják a valós közösségi élet értékeit.

Esténként két színpadon (MÓLÓ és BUBORÉK színpad) fellépő zenekarok és több neves előadó jóvoltából idén is nagyon jó hangulat ígérkezik. Fellép többek között Sub Bass Monster, a hazai Rap/HipHop/Ragga kultikus alakja, vagy a nagyszínpad idei győztese a Bohemian Betyars, a műfajában országosan is ismert és elismert Fankadeli, de itt lesz a zene és a költészet ízléses ötvözője, az egyre népszerűbb Kávészünet, az igazi fesztiválhangulatot garantáló Skafunderz, egyesületünk zenekarai az Éva Presszó, a Benzin és természetesen a fiatalabb reménységek, a feltörekvő, szintén értéket közvetítő és képviselő zenekarok is.

A találkozóra jellemzően fontos szerepet szánunk a hagyományőrző és a családi programoknak is. Kézműves foglalkozásokkal, népzenei előadásokkal, Moldvai táncházzal, a Szeredás együttes közreműködésével gyermekműsorral és gyermek-táncházzal és a Körömvirág együttes családi programjával is készülünk. A színes, emberközeli zenei paletta mellett a rendezvény másik fő/alap pillére a „Biharicum” kiállítás, mely keretében esélyt és lehetőséget biztosítunk a bihari tehetségeknek, legyenek ők akár ép vagy akár fogyatékkal élő képzőművészek, valamint a „Van-e ötleted a megelőzésre?” című hulladékgazdálkodással kapcsolatos rajzpályázat díjazott képeit is bemutatjuk.

A természetbarát rendezvény alap koncepciója egészségünk, a természet és környezetünk védelme, így természetesen zöld- és egészségmegőrző programokkal is várjuk az érdeklődőket. A rendezvény a Szélső Érték Kör, a Berettyó Kulturális Központ, a helyi önkormányzat és számos civil szervezet példaértékű összefogása, mely kulturált és tartalmas kikapcsolódást kínál a Berettyóújfaluban és a bihari térségben élők számára. 

Papp Zsolt SZÉKE elnök

You have no rights to post comments