artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Székelylengyelfalva és Berettyóújfalu közös testvérkapcsolata már régóta összefonódik. Egyik ilyen kapocs Orbán Balázs, aki 1829. február 3-án született. Székelyföld nagy tudósa és leírója, illetve 1872-től élete végéig tagja volt a magyar országgyűlésnek, 1881-től haláláig, 1890 áprilisáig Berettyóújfalu képviselője. A székelylengyelfalvi gyerekek idén egy hetet töltöttek városunkban.

A másik kapcsolódási pont Székelylengyelfalván megrendezésre kerülő Orbán Balázs emléknap, amelyen Berettyóújfalu küldöttsége is rendszeresen részt vesz.

A harmadik a Bihari Népfőiskola és munkatársainak kezdeményezése, akik immár 8 éve teszik még szebbé a székelylengyelfalvi gyerekek karácsonyát, ajándékcsomagok készítésével és a személyes átadással.

Idén városunk polgármesterének, Muraközi Istvánnak a meghívására töltöttek egy hetet Berettyóújfaluban, akik a négyszáz kilométeres utat magunk mögött hagyva örömmel érkeztek hozzánk. Lisztes Éva, a Nadányi Művelődési Ház vezetője ismertette, hogyan is töltötték kis vendégeink ezt az egy hetet.

A székelylengyelfalvi vendégeink itt tartózkodásuk alatt ellátogattak a Bihari Múzeumba, a református és katolikus-templomba, valamint a Bajnóca Néptánc Egyesület jóvoltából tánctudásukat is kipróbálhatták egy táncházban. Mozizás, strandolás, kalandpark látogatás, italbringázás is szerepelt  a 18 gyermek és felnőtt kísérőik programjában

Szerdán egy egész napos kiránduláson jártak Szarvason, ahol Holt-Kőrösi hajókázás mellett a Szarvasi arborétum Mini Magyarország makettparkját is megtekintették. Csütörtökön misére mentek, majd a római katolikus templomban megszólaltatták az orgonát, ugyanis többen közülük orgonán is játszanak. Ugyanezen a napon a Bihari Népfőiskola munkatársaival és működésével is megismerkedtek.

Pénteken a debreceni és hortobágyi kirándulás után a Berettyó-parton megrendezésre kerülő Kívánságok Éjszakájára látogattak el. Úgy gondolom, hogy élményekkel gazdagon tértek haza! - zárta a beszámolót Lisztes Éva a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője.

You have no rights to post comments