artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Városunk belterületén, a Szabó Pál Kollégium és a szemközti járda közötti szakaszon útépítési munkálatok zajlanak, mely során egy új gyalogos átkelőhely kerül kiépítésre. A beruházással kapcsolatos részletekről Demény Zsolt városi közútkezelő adott tájékoztatást lapunknak.

 

 

Demény Zsolt elmondta, hogy a város már régen szeretett volna egy gyalogos átkelőhelyet létesíteni az Arany János Gimnázium közelében, ugyanis a főút másik oldalán lévő buszmegállótól való átkelés fokozottan balesetveszélyes. Sajnos pályázati forrás ilyen beruházásra nem igényelhető, viszont az önkormányzatnak most volt lehetősége saját költségvetéséből megvalósítani ezt a tervet, amely nagyságrendileg 8 millió forintba kerül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A munkálatok várhatóan 2-3 héten belül elkészülnek és ezzel a diákok, illetve a lakossága számára elérhetővé válik a főúton való biztonságos átkelés ezen a szakaszon is.

Az átkelő helyét a Közlekedési Felügyelőség jelölte ki, a buszöböl és a középiskola közelségét figyelembe véve.

Demény Zsolttól azt is megtudtuk, hogy a megfelelő közvilágítás feltételeinek biztosítására egy új közvilágítási oszlop is kiépítésre kerül, valamint a kerékpárút ezen szakaszán egy 4 méter széles gyalogos járda kerül kialakításra. A beruházás része továbbá az ároklefedések, átereszek építése, valamint a szükséges burkolati jelek felfestése is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments