artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Egy boldog édesanyát mutatunk be, aki megtalálta az „életfeladatát”! Emellett fest, könyveket ír és energiaszappannal örvendeztet meg minket. Mai beszélgetőtársam Szűcs Ildikó Anna, a Szélsőérték Kör Egyesület alapító tagjaként rendszeres kiállítója a „Biharicum” kiállítás sorozatnak és a Szélső Érték Természetbarát Találkozóknak is. A nemrég alakult DED együttesben is vokálozik.

Mutatkozz be, kérlek! Mit tudhatunk rólad?

Már 10 éves koromban tudtam, hogy festőművész akarok lenni. Akkor L. Ritók Nóra tanított és állandóan festők életrajzait olvastam, ami csak létezett, meg filozófiát.

Ezt követően a Debreceni Medgyessy Ferenc Művészeti Gimnáziumba jártam, délutánonként a Medgyessy Körbe, ahol a környék művészei tanítottak. Rendszeresen látogattam a helyi kiállításokat is.

Középiskolás tanulmányaim befejezése után jelentkeztem a Művészeti Egyetemre, de sikertelenül, végül Egerben, az Eventus alkalmazott grafikus szak mellett egy 2 éves lakberendező képzést is elvégeztem. Az élet úgy hozta, hogy külföldre kerültem, főként vendéglátásban dolgoztam, később itthon is, majd a KIKA-ban dekoratőrként tevékenykedtem, mikor jött egy nagy jel. Egy autoimmun betegség, amiből szteroidok nélkül, természetes módszerekkel meggyógyultam, ami óriási dolog.

Nagyon érdekelnek az ősi dolgok, Magyarság titkai, az ősi művészetek. Szenvedélyesen vonz. Egy időben Magfalván éltem, az ott élő emberektől tanultam. Kiemelném Géczy Gábort,mint alapítót. Ezután is a gyökereink tanulmányozása volt a célom. Nagyon nagy élmény volt Kassai Lajosnál tett látogatásom. Egy fantasztikus ember. Mielőtt a lovas íjjászat gyakorlásába fogtam volna, amit még mindig feladatomnak tartok természetesen, megtörtént velem életem csodája! Édesanyának választott engem egy Angyal, és családdá lettünk. Ketten. Amikor kislányom fél éves volt, Kővári Attila festőművész elvállalt, hogy online tanít engem, amiért örökké hálás leszek neki! Aztán ez volt életemben a második csoda, megtaláltam egy tényleg ősi dolgot, a tetoválást.

Hogyan kezdődött a tetoválás iránti „szerelmed”?

Egy internetes oldalon megláttam egy tetováló gépet, és innentől kezdve már nem volt visszaút. Életem egy új korszaka kezdődött, a tetoválás korszaka, ami örökké tart. Alapvetően a festészet, az olaj, a vászon volt a mennyország számomra, de most már ketten vannak, viszont elsősorban tetoválással foglalkozok. Megrendelésre festmények készítése mellett vállalok nagyméretű falfestményeket és batikolt babahordozó kendőket is készítek. Pósafalvi Krisztián segített nekem tanácsaival a kezdetekkor, hozzá bármikor fordulhattam segítségért.

Először a bőrkanapét, magamat tetováltam, majd már másokra is. A tetoválás a legspirituálisabb, legősibb dolog. Tai buddhista szerzeteseknél egy szerzetes csak tetovál, nagyon szigorú szertartással, és szent szövegeket, szakrális szimbólumokat tesz fel a bőrre.  Ez ősidők óta így van. Az emberi test víz, ami információhordozó. Ez fizika. Egyiptomi, szkíta, sumér, nem sorolnám, világszerte régészeti leletek bizonyítják.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel töltöd mindennapjaidat?

Jelenleg 3 éves a kislányom, és GYES alatt tetoválással foglalkozom, nagyon kemény erővel és akarattal. Közben tervezek, festek olajjal, ez a varázslat nekem, amikor az olaj siklik a vásznon. Általában ujjal is festek, meg spaklival. Most elkezdtem hennával is dolgozni, mint nem maradandó testdíszítés.

Emellett különösen kedvelem, az akvarellt, de tollal és számítógépes tervezésrajzolással is készítek alkotásokat. Biztos vagyok benne, hogy haPicasso élne, használna számítógépes tervezést, és tetoválna is, a Montmartról mindenki ezzel foglalkozna.

Emellett a batikolást is megtanultam, – az országban már eléggé ismernek – bioszövesű-, anyagú babahordozó kendőket batikolok. Munkáim megtekinthetők.

Berettyóújfalu legújabb zenekaráról, melyben te is vokálozol, mit lehet tudni?

A DED-t a Szélső Érték zenekarból Papp Zsolt énekes és Kahut János basszusgitáros hozta létre. Alapvetően a Szélső Érték repertoárjából kimaradt és több új ötletből alakult, egy teljes lemezanyagnyi dalokat folyamatosan rögzítik és hang, illetve képanyag (videoklip) formájában teszik közé az interneten. A DED zenekar elkészült videó klipjét Önök is meghallgathatják.

Zsolti énekel, dobol, és a szövegeket írja, Jancsi gitározik és basszusozik, a zenét pedig közösen szerzik. A név onnan ered, hogy a tagok számára kedves és hozzájuk igen közel álló szerzeményeiket saját gyermekeiknek tekintik, innen a DED (kisgyermek) elnevezés. Én és Mezeiné Kmecz Ancsa pedig közreműködőként vokálozunk a dalokban. A későbbiekben az énekhangom mellett lesz olyan videoklip is, amiben az én grafikai kreativitásomra lesz majd szükségNagy kihívás és egyben élmény egy ilyen különleges zenében énekelni, alkotni és közreműködni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha jól tudom, két könyvet is írtál. Az egyik az „Energiaszappan” a felnőtteknek, a másik a „Csodás Mesék” a gyereknek szól. Mesélj erről egy kicsit?

Igen, két könyvet is írtam, és mindkettőt a kislányomnak ajánlom. Az első „megírásában” még csak gügyörésztünk és úgy segített esténként a mesekitalálásban. Amit utána leírtam és illusztráltam. Ez lett a Csodás Mesék című könyv, amit most magánkiadásban tervezek, de mar lehet rendelni. Pacifista, vega, szép tiszta mesék találhatóak benne. A gyermekkönyv linkje .

A másikat azért írtam, hogy mindenki változzon meg, mindenki tegye rendbe magát és így egy rendes világmindenség jön létre! Én jobbá akarom tenni a világot, hogy a kislányomnak jobb legyen itt lenni! Ez az oka ennek a könyvnek. Eddig is ezt akartam, de most már pláne. A címe Energiaszappan. Én a gyermeknevelést úgy tartom helyesnek, ahogy az ősi tiszta világban csinálták. Szoptatás, együtt alvás, kendőben vivés, stb. Kötődő nevelésnek hívják mostanság. Szülés is „normálisan”. Tehát a világ, ahova jön egy lélek, nem kisbabáknak való most, és ez szörnyű, de így van. Jobbá kell lennünk, nincs mese.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elég közel áll hozzád a spiritualitás, és a könyvekhez kézműves szappanokat is vásárolhatunk tőled. Mit tudhatunk az energiaszappanról?

A betegségemkor rengeteg spirituális, vallási, mindenféle hókusz dologgal foglalkoztam. Tudom, hogy s sejteknek memóriájuk van. Tudom, hogy olyan dolgok szerint cselekszünk, amit már láttunk. És tudom, hogy félünk általában, és tudom, hogy nem azt csináljuk, amiért ide jöttünk. Tehát megkeressük tutira az érzéseinken keresztül mit szeretünk? Mert azok az iránytűk a feladathoz. Ezeket a gátló tudatalatti berögzült tagadásokat és viselkedésmintákat le kell mosni és ezt gyakorlati eszközként a legősibb, legegyszerűbb dologgal, a Szappannal! Nem lehet koszos, mert a kosz szappanos lesz és tisztulásra ítéltetett.

A szappanok tisztító ereje által, az előre saját magunknak megírt, pozitív tisztító mondatok elmondása közben megmossuk a kezünket a szappannal. Ami kézzel készített, gyógynövényes, illatos. Sokféle van. Használata közben pedig tudjuk, hogy egyre közelebb vagyunk, egyre tisztább a kép, minden, és tudatosan pozitívan haladunk, hisz nincs más út csak felfelé! Ennél ez komplexebb, de nagyon röviden egy áttekintés a földi életről és annak szabályairól, hogy jól működjenek, mindenki változzon azzá, amiért idejött. A könyvek szappanokkal kaphatóak és kis piros védelmező masnival vannak átkötve. Cuki ajándékok is Az energiaszappanokról bővebben találhatnak információkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi a terved a jövőre? Lesz-e újabb könyved?

Most megyünk majd oviba, és folyamatosan legalizálom, amiket eddig megalkottam, hogy megírhassam az Energiaszappan folytatását. Mint siker ösztönzőt! Melyhez Kowalskytól kértem ajánlást, mely folyamatban van.

Ami legfontosabb, boldog Gyermekem legyen, és ezért mindig elsősorban Anya vagyok. Emellett megtaláltam a feladatomat, a tetoválást, melyet örökké tanulni fogok, folyamatosan képzem magam, hogy olyat alkossak, amit megfogadtam nektek meg odafent. Lesz újabb könyv, már érzem a metamorfózist, az Energiaszappannak lesz folytatása.

Egyedi készítésű pólókat is készítek, melyek jó ajándékok lehetnek bárkinek. Néhány alkotást is megtekinthetnek.

Zárójelben had mondjam el, hogy bármilyen támogatást elfogadok, mint egyedülálló anyuka, ha szponzorokat érdekel valami tevékenységem: pl. a könyvek, vagy egyéb ötletük felmerül, szívesen veszem a megkeresésüket.

Ildikó sokszínű tevékenységeiről, az alábbi elérhetőségeken ismerkedhetnek meg bővebben:

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre. Bízom benne, hogy sok mindenkinek tudsz majd örömet szerezni az alkotásaiddal, legyen az energiaszappan, vagy éppen egy egyedi tervezésű póló.

Én köszönöm a megkeresést, és igazából ugye nem véletlenül, pont egy kisebb korszak összegzése lett ez a riport! Hálás köszönetem.

You have no rights to post comments